„Tato fazolová pomazánka má mnoho podob. Záleží na tom, jaké suroviny použijeme. Já miluji jednoduchost, tak jsem ji připravila se sušenými rajčaty a chuť fazolí zvýraznila balzamikovým octem. Fazole v jakékoliv podobě jsou skvělým zdrojem nejen proteinů.“
Fazole jsou luštěniny s významným zdrojem vlákniny, rostlinných bílkovin (proteinů) a minerálních látek. Oproti tomu, fazole svým velice nízkým obsahem tuků a kalorií patří mezi jednu z nejvýživnějších potravin v rostlinné říši. Přidáním vhodného koření snížíme případné nadýmání při jeho konzumaci.
" Fazolová pomazánka "
Seznam ingrediencí
200 g červených fazolí - ADZUKI
1/2 ČL koření Saturejka
1 ks žluté cibule
2 stroužky česneku
2 PL olivového oleje
3 PL balzamikového octa
1 ČL sladké červené papriky
5 plátků sušených rajčat
100 ml sojanézy
1 hrst kadeřavé petržele
pepř
sůl
Postup
Fazole propláchneme studenou vodou. Dáme do mísy a zalijeme vodou. Necháme namočené minimálně 8 hodin (nejlépe přes noc).
Druhý den vylijeme přebytečnou vodu, opět propláchneme. Fazole vaříme v čisté vodě s kořením Saturejka doměkka (Satutejka působí proti nadýmání).
Uvařené fazole scedíme a necháme vychladnout.
Do mixéru dáme vychlazené fazole, česnek, olivový olej, červenou papriku, sojanézu, balzamikový ocet a rozmixujeme na hustou, hrubou kaši.
Vzniklou hmotu dáme do mísy, přidáme najemno nakrájenou cibuli, petržel, nakrájená sušená rajčata, sůl, pepř a důkladně promícháme.
Comments