„Teď je ten správný čas, kdy můžeme experimentovat se zeleninou mnoha tváří, a tou je dýně. Zdravá a vhodná k přípravě nekonečného množství sladkých a slaných pokrmů. Halloweenský neodolatelný burger je jedním z nich.“
Každá barva, kterou mají jednotlivé druhy ovoce a zeleniny nám napovídají, který orgán podporují.
Dýně svým sytě oranžovým zbarvením napovídá, že je tou vhodnou potravinou, která napomáhá správné funkci žaludku, žlučníku, sleziny a ledvin. Díky svému složení posiluje náš imunitní systém. Zařaďme si tuto zdravou zeleninu v našeho jídelníčku.
" Halloweenský burger "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 15 burgerů
660 g očištěné dýně
220 g očištěné mrkve (3 ks)
240 g rozemletých ovesných vloček na mouku
2 PL dijonské hořčice
1 ks žluté cibule
3 stroužky česneku
80 g mletého lnu
3 PL balzamikového octa
2 PL olivového oleje
25 g lahůdkového droždí
1 ČL kurkumy
1 HR nasekané petržele kadeřavé
sůl
pepř
3 PL hladké špaldové mouky na obalení
slunečnicový olej na smažení
Postup
Očištěnou dýni od jadřince a oloupanou od tvrdé slupky nakrájíme na malé kousky a dáme do mixéru. Přidáme očištěnou mrkev, nakrájenou na menší kousky, abychom usnadnily mixování.
Přidáme česnek, balzamikový ocet, olivový olej a vše rozmixujeme na husté pyré. Přendáme do mísy.
Přidáme zbytek ingrediencí: najemno nakrájenou cibuli, dijonskou hořčici, lahůdkové droždí, kurkumu, nasekanou petržel, sůl a pepř. Promícháme a přidáme na mouku rozmixované ovesné vločky. Vypracujeme kompaktní těsto, které dáme do plastové krabice s víkem a necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici (já si nechávám směs na burgery v lednici přes noc).
Vytvarujeme si vyšší placky ve tvaru burgerů a obalíme ve špaldové mouce.
Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a burgery smažíme dozlatova po obou stranách.
Halloveenské burgery podáváme vložené do pečiva s přidáním vybrané zeleniny nebo s přílohou, kterou máme rádi (bramborová kaše, rýže, luštěniny).
Comments