top of page

PEČENÁ ZELENINOVÁ POMAZÁNKA

„Tentokrát jsem si pro Vás připravila skvělou pečenou pomazánku. Trochu jsem experimentovala s různými druhy zeleniny. Hledala jsem zeleninu, kterou bych na přípravu pomazánky použila. Výsledek byl jednoznačný. . . .

Ať použiji jakoukoliv zeleninu, pečená pomazánka z ní je skvělá. Pečená zelenina zachová svou výraznou chuť, barvu a příprava pomazánky je snadná. Pečené pomazánky si zamiluje každý.“

Zelenina je všeobecně známa jako potravina s vysokým obsahem makroživin a dobrým příjmem vlákniny. Zelenina má vysoký obsah vody a nízkou energetickou hodnotu. Pečená zelenina nebo pečená pomazánka je vhodný způsob, jak doplnit jídelníček o svoji porci této povinné ingredience. Nejen v zimních měsících.

" Pečená zeleninová pomazánka "

Seznam ingrediencí


  • 300 g dýně Hokaido

  • 1 ks červené papriky (130 g)

  • 2 kusy mrkve (160 g)

  • 3 stroužky česneku

  • 1 ČL tymiánu

  • 2 PL olivového oleje

  • 100 g sojanézy

  • 1ČL citrónové šťávy

  • mořská sůl



Postup

Troubu předehřejeme na 210 °C


  1. Očištěnou dýni nakrájíme na kostky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Z papriky vyndáme jadřinec a rozkrojíme na čtyři díly.

  2. Jednotlivou zeleninu vyskládáme vedle sebe do pekáče s pečícím papírem.

  3. Postříkáme olivovým olejem, přidáme stroužky česneku a tymián.

  4. Zeleninu pečeme 20 minut/210° C.

  5. Upečenou zeleninu necháme vychladnout a dáme do mixéru.

  6. Přidáme sojanézu, citrónovou šťávu, sůl dle potřeby a rozmixujeme na hladkou pomazánku.

  7. Skvělou pečenou pomazánku podáváme na Racio rýžovém, čočkovém nebo kukuřičném chlebíčku.



5 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page