„Tentokrát jsem si pro Vás připravila skvělou pečenou pomazánku. Trochu jsem experimentovala s různými druhy zeleniny. Hledala jsem zeleninu, kterou bych na přípravu pomazánky použila. Výsledek byl jednoznačný. . . .
Ať použiji jakoukoliv zeleninu, pečená pomazánka z ní je skvělá. Pečená zelenina zachová svou výraznou chuť, barvu a příprava pomazánky je snadná. Pečené pomazánky si zamiluje každý.“
Zelenina je všeobecně známa jako potravina s vysokým obsahem makroživin a dobrým příjmem vlákniny. Zelenina má vysoký obsah vody a nízkou energetickou hodnotu. Pečená zelenina nebo pečená pomazánka je vhodný způsob, jak doplnit jídelníček o svoji porci této povinné ingredience. Nejen v zimních měsících.
" Pečená zeleninová pomazánka "
Seznam ingrediencí
300 g dýně Hokaido
1 ks červené papriky (130 g)
2 kusy mrkve (160 g)
3 stroužky česneku
1 ČL tymiánu
2 PL olivového oleje
100 g sojanézy
1ČL citrónové šťávy
mořská sůl
Postup
Troubu předehřejeme na 210 °C
Očištěnou dýni nakrájíme na kostky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Z papriky vyndáme jadřinec a rozkrojíme na čtyři díly.
Jednotlivou zeleninu vyskládáme vedle sebe do pekáče s pečícím papírem.
Postříkáme olivovým olejem, přidáme stroužky česneku a tymián.
Zeleninu pečeme 20 minut/210° C.
Upečenou zeleninu necháme vychladnout a dáme do mixéru.
Přidáme sojanézu, citrónovou šťávu, sůl dle potřeby a rozmixujeme na hladkou pomazánku.
Skvělou pečenou pomazánku podáváme na Racio rýžovém, čočkovém nebo kukuřičném chlebíčku.
Comments