„Jako malá holka jsem milovala kokosky. Maminka je připravovala vždy o Vánocích společně s dalšími druhy cukroví. Tento recept na kokosové hrudky jsem připravila ve veganské variantě z cizrnového sněhu a kokosu. Sladkost, křehkost a pohoda k Vánocům patří.“
Kokos je ovoce s mnoha benefity pro naše zdraví. Obsahuje velké množství prospěšných antioxidantů, stabilizuje hladinu cukru v krvi, posiluje imunitu a pomáhá v boji proti srdečním chorobám. Kokos je nazýván exotickým zdrojem zdraví a krásy, proto je často též využívám i v kosmetických přípravcích, které mají velmi silné účinky.
" Kokosové hrudky "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 16 hrudek
170 g strouhaného kokosu
75 ml cizrnového nálevu (340 g naložené cizrny v nálevu)
40 ml javorového sirupu
1 ČL mleté vanilky
1/4 ČL mleté kurkumy
špetka soli
čokoládová poleva
Postup
Sklenici s cizrnou necháme nejlépe přes noc v lednici. Nálev se pak snadno vyšlehá.
Přes sítko scedíme cizrnu a nálev přelijeme do vyšší nádoby. Vyšleháme v tuhý sníh.
V misce smícháme strouhaný kokos, mletou vanilku, kurkumu, sůl a promícháme.
Přidáme cizrnový sníh, javorový sirup a vypracujeme těsto.
Troubu předehřejeme na 150 °C.
Lžičkou tvoříme hrudky, které v dlani promačkáme a obalíme v kokosu. Obalené kokosové hrudky dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme 30-35 minut /150° C dozlatova.
Pozn.: Kokosové hrudky můžeme celé obalit v čokoládové polevě, postříkat čokoládou nebo nechat krásně zlatavé.
Comentários