„Ne vždy máme čas na přípravu oběda nebo zajímavého slaného dezertu pro oblíbenou návštěvu. Dokonalé pohoštění dle našich představ si však nechceme odepřít. Zeleninové pizza řezy jsou skvělou inspirací, kdy jednoduše naplníme pizza těsto oblíbenou zeleninou a veganským sýrem a za patnáct minut máme upečený slaný dezert, nebo vydatný oběd.“
Zelenina by měla tvořit základ našeho jídelníčku. Obsahuje důležité živiny pro naše zdraví a celkovou údržbu našeho těla. Zelenina je velmi bohatým zdrojem vlákniny, vitamínů, minerálních látek a antioxidantů. Každá zelenina je rozhodně lepší než žádná, neboť každá obsahuje jinou kombinaci živin.
" Zeleninové pizza řezy "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 12 zeleninových řezů
400 g Pizza těsto
100 g plátkového sýru (zn.: Violife)
2 PL kečupu
100 g strouhaného sýru s příchutí mozzarella (zn.: Violife)
1 HR baby špenátu
1 ČL černého sezamu
200 g seitánků (nebo uzeného tofu)
1 ČL sušené bazalky
1 ČL oregana
12 plátků (koleček) cukety
100 g zelného salátu (nebo ochuceného špenátu)
Postup
Placku na pizzu necháme 10 minut při pokojové teplotě změknout, aby se nám netrhala.
Vidličkou těsto propícháme a potřeme kečupem. Pokud máme rádi pikantní chuť, můžeme použít na potření placky chilli omáčku.
Na jednu polovinu těsta začneme vrstvit jednotlivé ingredience.
Na potřenou pizza placku položíme vedle sebe jednotlivé plátky sýra. Na sýr dáme nahrubo nastrouhané seitánky, zeleninový salát a bylinky.
Další vrstvu vytvoříme z koleček cukety, a nakonec přidáme baby špenát.
Druhou polovinou těsta přeložíme na navrstvené ingredience a kraj těsta přimačkáme vidličkou, aby se nám těsto při pečení nerozlepilo.
Troubu předehřejeme na 220°C.
Přeložené těsto lehce rukou přimáčkneme na ingredience, propícháme vidličkou, posypeme černým sezamem a strouhaným sýrem.
Pečeme v předehřáté troubě 12-15 minut dozlatova.
Kolečkovým nožem na pizzu řežeme na jednotlivé řezy.
Comments