„Po dobrém obědě je skvělé si nechat čas na jeho strávení. Pak, nám ale přijde do hlavy myšlenka dát si lehký, sladký dezert (to známe všichni). Sladkou tečku, která uspokojí naše buňky. Dezert plněný borůvkovým pyré je tou správnou tečkou.“
Borůvky jsou tmavomodré bobule, které mají výjimečnou skladbu výživných látek pro naše buňky. Jsou zdrojem antioxidantů nazývaných karotenoidy. Celou řadou důležitých minerálních látek a vitamínů. Dalším přínosem konzumace borůvek je podpora mozkové funkce, působí proti degeneraci mozku. Podporuje správnou funkci celého imunitního systému.
" Dezert plněný borůvkovým pyré "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 12 ks dezertů
Na korpus
100 g pohankových vloček (umletých na mouku)
150 ml vody
100 g datlové pasty
100 drcených vlašských ořechů
20 ml kokosového oleje
20 ml javorového sirupu
Na borůvkové pyré
200 g mražených borůvek
20 ml kokosového oleje
30 g chia semínek
30 ml javorového sirupu
Na čokoládovou polevu
100 ml kokosového oleje
40 ml javorového sirupu
15 g kakaa
špetka soli
Postup
Umleté pohankové vločky dáme do mísy přidáme vodu, zamícháme a necháme 15 minut absorbovat vodu.
Přidáme datlovou pastu, drcené ořechy, javorový sirup, rozehřátý kokosový olej a vypracujeme kompaktní těsto.
Připravíme si silikonové formičky, do kterých pomocí lžíce mačkáme těsto na korpus tak, aby nám vznikly mističky.
Na přípravu borůvkového pyré si připravíme vyšší nádobu, do které nasypeme borůvky (mražené borůvky můžeme nechat povolit, aby chia semínka snadno absorbovali vodu). Přidáme javorový sirup, rozehřátý kokosový olej a tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré.
Borůvkové pyré vylijeme do připravených korpusů a dáme do lednice ztuhnout.
Čokoládovou polevu připravujeme na vodní lázni. Nejprve necháme rozehřát kokosový olej, do kterého přidáme kakao, sůl, javorový sirup a metličkou vymícháme do krásně hladké polevy.
Polevou polijeme jednotlivé dezerty a necháme v chladu do druhého dne.
Comments