top of page

POLÉVKA S EDAMAME BOBY

„Když jsem připravovala tuto polévku, která nás v těchto zimních měsících vždy krásně zahřeje, pohladí a doplní řadu důležitých živin, rozhodla jsem se přidat právě nezralé sójové boby Edamame.

Edamame jsou skvělou zeleninou, kterou můžeme obohatit polévky, saláty a rizota. Jsou tou správnou superpotravinou, bohatou na rostlinné bílkoviny.“

Edamame jsou nezralé sójové boby. V rostlinné říši jsou studnicí rostlinných bílkovin, antioxidantů, vlákniny, významných živin a minerálních látek. V Edamame jsou izoflavony (jsou to látky obsažené v sójových proteinech) a ty nám úspěšně snižují hladinu cholesterolu v krvi a tím i riziko srdečních chorob.

" Polévka s Edamame boby "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4 porce polévky


  • 200 g Edamame sójových bobů

  • 1 PL olivového oleje

  • 1 ks červené cibule

  • 1/2 ks bílé cibule

  • 1,5 l vody

  • 4 PL sójové omáčky

  • 1 PL sezamové pasty Tahini

  • 1 ks mrkve

  • 6 cm čerstvého zázvoru

  • 2 kostky zeleninového bujónu

  • 10 cm pórku

  • 2 ks jarní cibulky

  • 150 g širokých rýžových nudlí

  • 1/2 ČL sušeného libečku

  • 1/4 ČL chilli

  • 1/4 ČLkoriandru

  • sůl dle chuti


Postup


  1. Do kastrolu na polévku dáme olivový olej, na kolečka nakrájenou žlutou cibuli a krátce restujeme do sklovata.

  2. Přidáme 1 litr vody, zeleninový bujón, na kolečka nakrájenou mrkev, pórek, zázvor a vaříme krátce, aby zelenina byla křupavá.

  3. Přidáme Edamame boby a krátce povaříme.

  4. Do malého kastrůlku dáme 0,5 l vody, sójovou omáčku, sezamovou pastu Tahini a za stálého míchání metličkou krátce povaříme. Přidáme bylinky a 2 minuty povaříme.

  5. Rýžové nudle uvaříme zvlášť dle návodu. Scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se nám nelepily.

  6. Připravený vývar vylijeme do kastrolu se zeleninou, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, červenou cibuli, osolíme dle chuti a servírujeme s uvařenými rýžovými nudlemi.



5 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page