top of page

RESTOVANÁ ZELENINA S PAK CHOI

Aktualizováno: 9. 2.

„Restované zeleniny a míchaných salátů nikdy není dost. Jsou plné vitamínů, minerálních látek a dalších výživných složek, po kterých naše tělo touží. Příprava restované zeleniny je snadná, rychlá a je na nás, kterou zeleninu na přípravu použijeme. Tentokrát jsem si připravila restovanou zeleninu s čínským zelím Pak choi, které je šťavnaté, a přitom krásně křupavé.“

Pak Choi je zeleninou s excelentním zdrojem vitamínu A a C, který posiluje náš imunitní systém a tím pomáhá napravovat poškozené buňky. Neobsahuje téměř žádný tuk a má nízký glykemický index. Dalším benefitem je pak obsah minerálních látek.

" Restovaná zelenina s Pak CHoi "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 2 porce


  • 1 ks zelí Pak Choi

  • 2 PL olivového oleje

  • 1 ks žluté cibule

  • 100 g mrkve

  • 2 stroužky česneku

  • 1/4 ČL římského kmínu

  • 1 ks žluté papriky

  • 3 PL sójové omáčky

  • 1 PL citrónové šťávy

  • 1/2 ČL javorového sirupu

  • 1 ks jarní cibulky


Postup


  1. Do pánve nalijeme olivový olej, přidáme římský kmín a na proužky nakrájenou cibuli, kterou restujeme do sklovata.

  2. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a krátce restujeme.

  3. Mrkev nakrájíme na tenké proužky a dáme do pánve k restované cibuli společně s paprikou a sójovou omáčkou. Zeleninu chvíli restujeme, aby nám zůstala krásně křupavá.

  4. Přidáme na nudličky nakrájené zelí Pak Choi, promícháme a vypneme plamen.

  5. Přidáme citrónovou šťávu a javorový sirup dle chuti.

  6. Podáváme s rýží, pečeným bramborem nebo s krutony.


5 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page