„Restované zeleniny a míchaných salátů nikdy není dost. Jsou plné vitamínů, minerálních látek a dalších výživných složek, po kterých naše tělo touží. Příprava restované zeleniny je snadná, rychlá a je na nás, kterou zeleninu na přípravu použijeme. Tentokrát jsem si připravila restovanou zeleninu s čínským zelím Pak choi, které je šťavnaté, a přitom krásně křupavé.“
Pak Choi je zeleninou s excelentním zdrojem vitamínu A a C, který posiluje náš imunitní systém a tím pomáhá napravovat poškozené buňky. Neobsahuje téměř žádný tuk a má nízký glykemický index. Dalším benefitem je pak obsah minerálních látek.
" Restovaná zelenina s Pak CHoi "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 2 porce
1 ks zelí Pak Choi
2 PL olivového oleje
1 ks žluté cibule
100 g mrkve
2 stroužky česneku
1/4 ČL římského kmínu
1 ks žluté papriky
3 PL sójové omáčky
1 PL citrónové šťávy
1/2 ČL javorového sirupu
1 ks jarní cibulky
Postup
Do pánve nalijeme olivový olej, přidáme římský kmín a na proužky nakrájenou cibuli, kterou restujeme do sklovata.
Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a krátce restujeme.
Mrkev nakrájíme na tenké proužky a dáme do pánve k restované cibuli společně s paprikou a sójovou omáčkou. Zeleninu chvíli restujeme, aby nám zůstala krásně křupavá.
Přidáme na nudličky nakrájené zelí Pak Choi, promícháme a vypneme plamen.
Přidáme citrónovou šťávu a javorový sirup dle chuti.
Podáváme s rýží, pečeným bramborem nebo s krutony.
Comments