„Je mnoho surovin, které používáme při přípravě různých pokrmů. Suroviny, které si nesou svoji specifickou chuť. Tofu je vyjímečné, svou neutrální chutí a bohatou infuzí důležitých složek pro naše zdraví. Díky své schopnosti, pohltit chuť použitých ingrediencí se tak používá při přípravě sladkých i slaných pokrmů.“
Tofu, kromě vysokého obsahu bílkovin je také bohatým zdrojem tuků, vitamínů a minerálů. Obsah vápníku, manganu, železa, selenu, mědi, fosforu, hořčíku, zinku a omega 3 mastných kyselin. Tofu je super koktejlem pro naše buňky.
" Pomazánka z uzeného tofu "
Seznam ingrediencí
150 g uzeného tofu (kostka)
1/2 ks žluté cibule
30 g Dijonské hořčice
60 g sojanézy
2 ks sterilované okurky
Postup
Uzené tofu propláchneme pod tekoucí vodou, vysušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na menší kusy. Vložíme do vyšší nádoby, přidáme dijonskou hořčici, sojanézu a tyčovým mixérem rozmixujeme na hustý, hladký krém.
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k tofu pomazánce.
Sterilovanou okurku nastrouháme najemno.
Vše důkladně promícháme a super rychlá pomazánka se může podávat.
Poznámka: Díky uzenému tofu není třeba už pomazánka solit. Pokud ano, doporučuji
uzenou sůl.
Comentarii