top of page

SÝROVÝ DEZERT

„Přísloví, že láska prochází žaludkem skutečně funguje. Dobré jídlo nám ve střevech zaktivuje serotonin-hormon štěstí a my máme pocit klidu, štěstí a spokojenosti. Tento sýrový dezert je alternativa plněné pizzy, který má stejné účinky. Dezert jsem naplnila rostlinným sýrem, šťavnatou cuketou a posypala směsí bylinek. Náplň jsem uzavřena do křehkého těsta, které jsem rozřezala a vytvořila pizza květ. “

Křehké těsto, které můžeme naplnit jakoukoliv náplní a tvořit různé tvary. Pro milovníky salných dezertů je to snadná výzva.

" Sýrový dezert "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 9 sýrových řezů


Na těsto

  • 170 g hladké špaldové mouky

  • 110 ml ovesného mléka

  • 2 ČL sušeného droždí

  • 1 ČL chlebového koření (kmín celý, sušená cibule, sušený česnek)

  • 1/2 ČL černého sezamu

  • 1/2 ČL bílého sezamu

  • 50 ml olivového oleje


Na náplň

  • 100 g celé mozzarelly (Violife)

  • 2 PL Bio kečupu

  • 50 g strouhaného sýru (Violife)

  • 110 g cukety

  • 1/2 ČL bazalky

  • 1/2 ČL oregana

  • 1/2 ČL provensálského koření

Postup


  1. Do mísy dáme špaldovou mouku, sušené droždí, chlebové koření, černý a bílý sezam. Důkladně sypkou směs promícháme.

  2. Vlažné mléko přilijeme do směsi, a nakonec přidáme olivový olej. Těsto hněteme tak dlouho (5 minut), až nám vznikne nelepivé, krásně hladké kompaktní těsto.

  3. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v klidu 30 minut na teplém místě.

  4. Těsto rozdělíme na dva stejné díly a vyválíme na pomoučněném válu na kruhovou placku o průměru 25 cm.

  5. První vyválenou placku dáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme kečupem. Do středu placky dáme cihlu mozzarelly. Strouhaný sýr rozprostřeme po celé placce.

  6. Placku posypeme kořením a bylinkami. Přidáme na kolečka nastrouhanou cuketu a vše přikryjeme druhou plackou.

  7. Promačkáme okraj placky a kolečkem na pizzu těsto rozřežeme do kytky (střed placky cca průměr 5 cm necháme, jinak placku kolečkem rozřežeme na devět dílů). Jednotlivé díly otočíme do šneka.

  8. Troubu si předehřejeme na 220°C.

  9. Vidličkou těsto propícháme, aby se nám ve středu nenafouklo a pečeme 20 minut/220°C.

Poznámka: Můžeme vykynuté těsto přikrýt potravinářskou fólií a nechat do

druhého dne v lednici. Těsto dozraje a je krásně křupavé.







23 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page