„S příchodem teplých, letních dní naše tělo vyžaduje stravu, která nás osvěží, povzbudí a
ochladí. Zeleninový salát s pomerančem je koktejlem sladkokyselé chuti, která nás osvěží,
zasytí a dodá ty správné živiny a řadu antioxidantů."
Pomeranče přispívají k celkové hydrataci těla, která podporuje psychickou a fyzickou vitalitu. Optimalizuje funkci orgánů. Pomeranče mají vysoký obsah vitamínu C (jeden pomeranč dokonce zajistí 80 % ideálního denního příjmu tohoto vitamínu), který podporuje funkci imunitního systému.
" Zeleninový salát s pomerančem "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 3 porce salátu
300 g syrové červené řepy (2 ks)
2 PL olivového oleje
1 ks žluté cibule
1 ks pomeranče
50 g rukoly
40 g vlašských ořechů
1/2 ks citrónu
1 ČL javorového sirupu
sůl dle chuti
Postup
Troubu předehřejeme na 200°C. Syrovou řepu omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Cibuli oloupeme a společně s řepou pokapeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme hodinu/200°C.
Rukolu opláchneme a dáme do připravené mísy. Přidáme olivový olej, vlašské ořechy, citrónovou šťávu a promícháme.
Vychlazenou, upečenou řepu a cibuli nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky a přidáme do salátu.
Sůl přidáme dle chuti. Salát promícháme a servírujeme pokapaný javorovým sirupem.
Comentários