top of page

POLÉVKA KRÉMOVÁ S KOPREM

Aktualizováno: 16. 5.

„Polévka krémová s koprem, stejně jako klasická kulajda mají výraznou chuť díky přidanému kopru. Výrazná, silně kořeněná vůně této bylinky s nasládlou chutí dodá této krémové polévce neodolatelnou chuť. “

Přínos kopru pro naše zdraví je fascinující. Kopr přidávaný do různých pokrmů pozitivně ovlivňuje trávící pochody v celém zažívacím traktu. Benefitem pro kojící maminky je, že zvyšuje produkci mateřského mléka a zároveň mu dodává účinné látky, které pomáhají kojencům.

" Polévka krémová s koprem "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 5 porcí


  • 300 g brambor

  • 150 g mražených hub

  • 1 ks žluté cibule

  • 1 ČL celého kmínu

  • 1 PL slunečnicového oleje

  • 4 ks bobkového listu

  • 3 g čerstvého kopru

  • 1 PL třtinového cukru

  • 2 stroužky česneku

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • 1 l vody

  • 200 ml vegan smetany na vaření

  • 1 PL Hrašky na zahušťování polévek (bezlepková-CERIA)

  • 2 PL ume octa

  • sůl, mletý pepř


Postup


  1. Rozmražené houby propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

  2. Do hrnce na polévku dáme slunečnicový olej, na kostičky nakrájenou cibuli. Přisypeme kmín a přidáme bobkový list. Restujeme cibuli do sklovata.

  3. Přidáme propláchnuté houby, zeleninový bujón a podlijeme vodou. Houby vaříme doměkka.

  4. Přidáme nakrájené brambory, nastrouhaný česnek a nasekaný kopr. Když jsou brambory měkké, přidáme hrašku a metličkou promícháme, aby se rozpustily vytvořené hrudky.

  5. Přilijeme smetanu, přidáme třtinový cukr, pepř, ume ocet a krátce povaříme.

  6. Osolíme dle chuti.



3 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page