„Polévka krémová s koprem, stejně jako klasická kulajda mají výraznou chuť díky přidanému kopru. Výrazná, silně kořeněná vůně této bylinky s nasládlou chutí dodá této krémové polévce neodolatelnou chuť. “
Přínos kopru pro naše zdraví je fascinující. Kopr přidávaný do různých pokrmů pozitivně ovlivňuje trávící pochody v celém zažívacím traktu. Benefitem pro kojící maminky je, že zvyšuje produkci mateřského mléka a zároveň mu dodává účinné látky, které pomáhají kojencům.
" Polévka krémová s koprem "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 5 porcí
300 g brambor
150 g mražených hub
1 ks žluté cibule
1 ČL celého kmínu
1 PL slunečnicového oleje
4 ks bobkového listu
3 g čerstvého kopru
1 PL třtinového cukru
2 stroužky česneku
1 kostka zeleninového bujónu
1 l vody
200 ml vegan smetany na vaření
1 PL Hrašky na zahušťování polévek (bezlepková-CERIA)
2 PL ume octa
sůl, mletý pepř
Postup
Rozmražené houby propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
Do hrnce na polévku dáme slunečnicový olej, na kostičky nakrájenou cibuli. Přisypeme kmín a přidáme bobkový list. Restujeme cibuli do sklovata.
Přidáme propláchnuté houby, zeleninový bujón a podlijeme vodou. Houby vaříme doměkka.
Přidáme nakrájené brambory, nastrouhaný česnek a nasekaný kopr. Když jsou brambory měkké, přidáme hrašku a metličkou promícháme, aby se rozpustily vytvořené hrudky.
Přilijeme smetanu, přidáme třtinový cukr, pepř, ume ocet a krátce povaříme.
Osolíme dle chuti.
Comentários