top of page

VEGANSKÝ ŠPÍZ

Aktualizováno: 23. 5.

„Tofu natural je často odmítáno pro svou neutrální chuť. Tento zeleninový špíz s tofu, vás ale přesvědčí o opaku. Přidané bylinek, česnek, tymián a pár kapek olivového oleje dodá špízu neodolatelnou chuť. Šťavnatý špíz, který nám dopřeje mnoho odlišných chutí “

Papriky, jsou jako každá zelenina, která obsahuje blahodárné látky velkým přínosem pro naše zdraví. Různě zabervené varianty plodů dokáží podporovat naše orgány či náladu.

Červená paprika obsahuje rutin, který chrání naše cévy před kornatěním.

Žlutá paprika obsahuje látky zeaxanthin a lutein, které mají významnou ochrannou roli pro oči před vznikem šedého zákalu.

Zelená paprika obsahuje kyselinu listovou, která je důležitá pro těhotné ženy a vývoj plodu.

" Veganský špíz "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 7 špízů


  • 200 g Seitanu (plátky)

  • 200 g Tofu (natural)

  • 150 g cukety

  • 10 ml sójové omáčky

  • 10 ml olivového oleje

  • 1/4 ČL mletého tymiánu

  • 1 ks červené papriky

  • 1 ks žluté papriky

  • 1 ks cibule

  • 1/2 ČL sušeného česneku

  • sůl

  • 7 ks jehel na špíz nebo špejlí


Postup

Počet porcí: 7 ks špízů


  1. Tofu vysušíme v papírové utěrce a nakrájíme 1-1,5 cm široké kostky. Do malé misky nalijeme sójovou omáčku, olivový olej a promícháme. Kostky tofu v takto připraveném sosu necháme a občas promícháme.

  2. Všechnu zeleninu omyjeme. Z paprik vyndáme jadřinec. Papriky a cibuli nakrájíme cca na 3 cm plátky. Cuketu rozkrájíme na 2 cm kolečka, která rozkrojíme napůl.

  3. Troubu předehřejeme na 180°C.

  4. Na špíz napichujeme střídavě jednotlivě ingredience (cibule, seitan, červená paprika, cuketa, žlutá paprika, tofu, cibule), až naplníme celý špíz.

  5. Připravené špízy dáme na plech s pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem a sušeným česnekem. Sůl přidáme dle chuti.

  6. Pečeme v troubě 40 minut/180°C.



2 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page