top of page

RAW MRKVOVÉ KREKRY (ze sušičky)

„Dokonalým pomocníkem v kuchyni při přípravě sušeného ovoce, zeleniny, bylinek nebo hub je sušička na potraviny. Smícháním a rozmixováním jednotlivých druhů semínek, ovoce nebo zeleniny a správným sušením, si můžeme připravit skvělé slané či sladké dobroty. Zachováme nutriční hodnotu použitých surovin, ale také jejich skvělou chuť.“

Dobrým zdrojem zdravých tuků, které vyživují náš mozek a udržují správnou činnost našeho srdce jsou semena (dýňová, slunečnicová, lněná, sezamová, chia, konopná a další). Semena obsahují zdravé tuky, jako jsou omega-3, omega-6 mastné kyseliny

" Raw mrkvové krekry "

Seznam ingrediencí

Množství krekrů:


  • 50 g mletého lnu (zalijeme 1 dcl vody, promícháme a necháme 10 minut vstřebat vodu)

  • 50 g dýňových semínek

  • 50 g slunečnicových semínek

  • 50 g bílých sezamových semínek

  • 320 g mrkve

  • 50 ml olivového oleje

  • 200 ml vody

  • 1 stroužek česneku

  • 1 PL Psyllia

  • 1 PL celého kmínu

  • zeleninovou vegetu (dle chuti)


Postup


  1. Očistíme mrkev a nakrájíme na malé dílky. Do mixéru dáme psyllium, česnek, vodu, vegetu, kmín, vodu, olivový olej a nakrájenou mrkev. Mixujeme při vysokých otáčkách na husté pyré.

  2. V míse smícháme husté pyré se slunečnicovými, sezamovými a dýňovými semínky. Přidáme namočený len a promícháme. Případně dosolíme dle chuti.

  3. Nastříháme si pečící papír ve tvaru jednotlivých sít sušičky.

  4. Vzniklou hmotu roztíráme na pečící papír v 0,5 cm vrstvě. Rádlem rozřežeme placku na obdélníky nebo trojúhelníky (aby se nám krekry po usušení dobře trhaly).

  5. Naplněná síta dáme do sušičky a sušíme na raw teplotu 40-42 °C/18 hodin. Krekry musí být krásně křupavé.




3 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page