„Dokonalým pomocníkem v kuchyni při přípravě sušeného ovoce, zeleniny, bylinek nebo hub je sušička na potraviny. Smícháním a rozmixováním jednotlivých druhů semínek, ovoce nebo zeleniny a správným sušením, si můžeme připravit skvělé slané či sladké dobroty. Zachováme nutriční hodnotu použitých surovin, ale také jejich skvělou chuť.“

Dobrým zdrojem zdravých tuků, které vyživují náš mozek a udržují správnou činnost našeho srdce jsou semena (dýňová, slunečnicová, lněná, sezamová, chia, konopná a další). Semena obsahují zdravé tuky, jako jsou omega-3, omega-6 mastné kyseliny
" Raw mrkvové krekry "
Seznam ingrediencí
Množství krekrů:
50 g mletého lnu (zalijeme 1 dcl vody, promícháme a necháme 10 minut vstřebat vodu)
50 g dýňových semínek
50 g slunečnicových semínek
50 g bílých sezamových semínek
320 g mrkve
50 ml olivového oleje
200 ml vody
1 stroužek česneku
1 PL Psyllia
1 PL celého kmínu
zeleninovou vegetu (dle chuti)
Postup
Očistíme mrkev a nakrájíme na malé dílky. Do mixéru dáme psyllium, česnek, vodu, vegetu, kmín, vodu, olivový olej a nakrájenou mrkev. Mixujeme při vysokých otáčkách na husté pyré.
V míse smícháme husté pyré se slunečnicovými, sezamovými a dýňovými semínky. Přidáme namočený len a promícháme. Případně dosolíme dle chuti.
Nastříháme si pečící papír ve tvaru jednotlivých sít sušičky.
Vzniklou hmotu roztíráme na pečící papír v 0,5 cm vrstvě. Rádlem rozřežeme placku na obdélníky nebo trojúhelníky (aby se nám krekry po usušení dobře trhaly).
Naplněná síta dáme do sušičky a sušíme na raw teplotu 40-42 °C/18 hodin. Krekry musí být krásně křupavé.

Komentarji