top of page

ŽAMPIÓNOVÁ POMAZÁNKA

„Najít v lese ty správné houbařské úlovky a procházet se lesem na čerstvém vzduchu je pro milovníky hub, tou nejdokonalejší relaxací. V kuchyni si z hub můžeme připravit chutné a zdravé dobroty na mnoho způsobů. Žampiónová pomazánka s vlašskými ořechy nás o své originalitě přesvědčí.“

Houby, fungují skutečně jako houby (když je vystavíme slunci nebo UV lampě obsah vitamínu D se zvýší). Všeobecně houby obsahují pro nás důležité vitamíny a minerální látky. Pyšní se snadno dostupným vitamínem B12. Pro vysoký obsah vody a minimum kalorií jsou houby vhodné pro přípravu pokrmů při redukci hmotnosti. Žampióny posilují funkci žaludku a sleziny, mají antibiotické účinky.

" Žampiónová pomazánka "

Seznam ingrediencí


  • 250 g čerstvých žampiónů

  • 1 PL olivového oleje

  • 1 ks žluté cibule

  • 1/4 ČL mletého římského kmínu

  • 3 stroužky česneku

  • 70 g mrkve (1 ks)

  • 60 g vlašských ořechů

  • 1 ČL houbového koření

  • 90 g sojanézy

  • sůl



Postup


  1. Žampióny očistíme od zeminy, stejně jako jiné houby. Propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

  2. Do hlubší pánve (woku) nalijeme olivový olej, přidáme česnek, římský kmín a na nudličky nakrájenou cibuli. Restujeme do sklovata.

  3. Přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev, vlašské ořechy a rozkrájené žampióny. Přisypeme houbové koření a restujeme. Žampiony pustí vodu a zhnědnou. Když máme mrkev poloměkkou a voda z žampiónů se odpařila vypneme plamen a připravenou směs na pomazánku necháme vychladnout.

  4. Do mixéru dáme vychlazenou směs, přidáme sojanézu a sůl dle chuti. Při vysokých otáčkách rozmixujeme na hustou pomazánku. Pokud máme rádi pomazánku řidší, přidáme sojanézu.




4 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page