„Čočka, pro svůj bohatý obsah rostlinné bílkoviny našla své oblíbené místo v kuchyni. Její využití při přípravě sladkých a slaných jídel je velké. Hlavně pro ne-jedlíky masa je to správné doplnění bílkovin. Čočkové palačinky jsou chutné, vláčné a jejich příprava je snadná.
A náplň? Palačinky si prostě naplníme zeleninou, kterou máme rádi.“
Vitamíny, minerální látky, bílkoviny, zdravé tuky a vláknina jsou látky, které naše tělo potřebuje přijímat každý den. Čočka, všechny tyto benefity pro nás má. Konzumace čočky (díky obsahu hořčíku) pomáhá po cvičení rychleji regenerovat svaly. Stabilizuje hladinu cukru v krvi a tím pomáhá pomalu uvolňovat zásobu energie.
" Čočkové palačinky "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 5 palačinek
200 g červené čočky
50 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
5 ml jablečného octa
1/2 ČL mleté kurkumy
200 ml vody
černá sůl
pepř
slunečnicový olej na smažení
mix čerstvé zeleniny na naplnění palačinky
Postup
Čočku necháme namočenou nejlépe přes noc ve vodě.
Do mixéru dáme propláchnutou čočku, kurkumu, česnek, olivový olej, jablečný ocet, pepř a sůl. Mixujeme při vysokých otáčkách, aby nám vzniklo hladké palačinkové těsto.
Pánev na palačinky pokapeme slunečnicovým olejem a necháme rozpálit.
Naběračkou lijeme těsto do pánve a krouživým pohybem necháme rozlít těsto po celém obvodu pánve, aby nám vznikla tenká stejnoměrná vrstva těsta.
Když se nám začnou odlepovat kraje palačinky necháme ještě chvíli smažit a pak obracečkou palačinku obrátíme a smažíme do zlatova po obou stranách.
Nakrájíme a nasekáme připravenou zeleninu a plníme jí palačinky.
Comments