„Sladkosti, neodmyslitelně patří do našeho jídelníčku. Při každém soustu dobré sladkosti, dokážeme vnímat, jak velký vliv na naše buňky jídlo má. Spokojenost, blaženost, vnitřní klid, to jsou vjemy, které nám tyto sladkosti přinášejí. Jablečné keksy, jsou připraveny ze zdravých, nutričně bohatých surovin, kdy při šetrném (raw) sušení jsou tyto látky zachovány.“
Jablka jsou ovocem s vysokým obsahem vody, ale také velkým obsahem cenných látek. Konzumace jablek, má obdivuhodné schopnosti regulovat chod několika našich orgánů.
Jablka posilují imunitní systém, krevní oběh, cévy, stabilizují hladinu cukru v krvi. Obsažený Pektin povzbuzuje správnou činnost střev.
" Raw jablečné keksy "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 25 keksů
80 g lněných semínek
80 g slunečnicových semínek
60 g ovesných vloček
150 ml vody
80 g drcených arašídů
20 g mleté skořice
1 ks většího jablka
javorový sirup dle chuti
50 g drcených arašídů (nebo jiných ořechů) na posyp
100 g raw čokolády
Postup
Jednu polovinu (40 g) lněných, slunečnicových semínek a ovesných vloček odsypeme do mixéru a rozmixujeme na mouku.
V míse smícháme všechny mletá i celá semínka a ovesné vločky. Zalijeme vodou, promícháme a necháme absorbovat vodu (cca 10 minut).
Přidáme drcené arašídy, skořici, jablko nastrouhané nahrubo a javorový sirup dle chuti. Důkladně směs zamícháme.
Připravíme si jednotlivá síta sušičky, na která vystřihneme pečící papír.
Lžící nabíráme jablečnou směs a tvoříme kulaté placičky vysoké 1,5 cm. Klademe na pečící papír. Keksy posypeme drcenými ořechy.
Sušičku nastavíme na raw teplotu 40-42 °C a sušíme 19 hodin (keksy by měly být tvrdší jako krekry).
Na vodní lázni rozehřejeme čokoládu, kterou pomocí lžičky postříkáme keksy a polevu necháme ztuhnout.
Comments