top of page

RAW JABLEČNÉ KEKSY

„Sladkosti, neodmyslitelně patří do našeho jídelníčku. Při každém soustu dobré sladkosti, dokážeme vnímat, jak velký vliv na naše buňky jídlo má. Spokojenost, blaženost, vnitřní klid, to jsou vjemy, které nám tyto sladkosti přinášejí. Jablečné keksy, jsou připraveny ze zdravých, nutričně bohatých surovin, kdy při šetrném (raw) sušení jsou tyto látky zachovány.“

Jablka jsou ovocem s vysokým obsahem vody, ale také velkým obsahem cenných látek. Konzumace jablek, má obdivuhodné schopnosti regulovat chod několika našich orgánů.

Jablka posilují imunitní systém, krevní oběh, cévy, stabilizují hladinu cukru v krvi. Obsažený Pektin povzbuzuje správnou činnost střev.

" Raw jablečné keksy "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 25 keksů


  • 80 g lněných semínek

  • 80 g slunečnicových semínek

  • 60 g ovesných vloček

  • 150 ml vody

  • 80 g drcených arašídů

  • 20 g mleté skořice

  • 1 ks většího jablka

  • javorový sirup dle chuti

  • 50 g drcených arašídů (nebo jiných ořechů) na posyp

  • 100 g raw čokolády


Postup


  1. Jednu polovinu (40 g) lněných, slunečnicových semínek a ovesných vloček odsypeme do mixéru a rozmixujeme na mouku.

  2. V míse smícháme všechny mletá i celá semínka a ovesné vločky. Zalijeme vodou, promícháme a necháme absorbovat vodu (cca 10 minut).

  3. Přidáme drcené arašídy, skořici, jablko nastrouhané nahrubo a javorový sirup dle chuti. Důkladně směs zamícháme.

  4. Připravíme si jednotlivá síta sušičky, na která vystřihneme pečící papír.

  5. Lžící nabíráme jablečnou směs a tvoříme kulaté placičky vysoké 1,5 cm. Klademe na pečící papír. Keksy posypeme drcenými ořechy.

  6. Sušičku nastavíme na raw teplotu 40-42 °C a sušíme 19 hodin (keksy by měly být tvrdší jako krekry).

  7. Na vodní lázni rozehřejeme čokoládu, kterou pomocí lžičky postříkáme keksy a polevu necháme ztuhnout.




3 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page