top of page

POLÉVKA ŽAMPIÓNOVÁ S TOFU

Aktualizováno: 18. 7.

„Polévky jsou nejen důležitým jídlem, ve kterém najdeme celou řadu důležitých nutrientů, ale polévkou doplňujeme i pitný režim, který často opomíjíme. Žampiónovou polévku můžeme zařadit do svého jídelníčku jako lehký oběd plný živin. Houbový vývar se svěžím citrónovým podtónem je typ pro skvělým letní oběd.“

Žampióny patří mezi nízkokalorickou potravinu plnou prospěšných látek. Obsahují celou řadu vitamínů, minerálních látek, aminokyselin a nerostné soli. Žampióny mají schopnost posílit imunitu, zklidňují kopřivku a různé druhy kožních alergií.

" Polévka žampiónová s tofu "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4 porce polévky


  • 250 g čerstvých žampiónů

  • 180 g uzeného tofu (nebo natural)

  • 1/2 ČL mleté sladké papriky

  • 3 PL olivového oleje

  • 60 g baby špenátu

  • 1 l vody

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • 1 ks žluté cibule

  • 1 ks mrkve

  • 1/2 ČL římského kmínu

  • 3 stroužky česneku

  • 1 stvol jarní cibulky

  • 2 PL sójové omáčky

  • 1 PL citrónové šťávy

  • sůl dle chuti


Postup


  1. Troubu předehřejeme na 200°C.

  2. Tofu opláchneme, vysušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na 1 cm široké plátky.

  3. Nakrájené tofu dáme na plech s pečícím papírem. Posypeme sladkou paprikou a postříkáme olivovým olejem. Pokud jsme použili tofu natural zlehka osolíme. Tofu pečeme 30 minut/ 200°C.

  4. Do hrnce dáme olivový olej a na nudličky nakrájenou cibuli. Přidáme římský kmín a cibuli restujeme do sklovata.

  5. Žampióny očistíme a nakrájíme na půlky. Větší žampióny rozkrájíme na čtvrtky.

  6. K orestované cibuli přidáme rozkrájené žampióny a restujeme. Když nám žampióny pustí šťávu, přidáme na kolečka nastrouhanou mrkev, zeleninový bujón a vodu. Vaříme do změknutí žampiónů.

  7. Přidáme nastrouhaný česnek, jarní cibulku, červenou papriku, baby špenát, sójovou omáčku a krátce povaříme. Vypneme plamen a přidáme citrónovou šťávu.

  8. Polévku podáváme s nakrájeným tofu.



7 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commentaires


bottom of page