top of page

ŠPAGETY S AJVAREM

„Oblíbené špagety přelité ajvarem, který je připraven z pečených paprik dodají dnešnímu obědu lehkost a letní svěžest. Sladkokyselá chuť ajvaru zvýrazněná chilli kořením probudí naše buňky. Naložený pečený ajvar je tou skvělou volbou pro rychlou přípravu zdravého oběda.“

Červené papriky obsahují extra porci betakarotenu. Provitamín A spolu s vitamínem C má omlazující účinky. Bioflavonoid rutin, který papriky obsahují má silné antioxidační účinky (chrání naše cévy před tvrdnutím).

" Špagety s ajvarem "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4 porce


  • 250 g semolinových špaget

  • 350 g ajvaru (bez konzervantů)

  • 200 g loupaných rajčat v rajčatové šťávě

  • 1 ks mrkve

  • 1 PL olivového oleje

  • 1 ks cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1/2 ČL bazalky

  • 1/2 ČL oregana

  • 1/2 ČL provensálského koření

  • 1/4 ČL chilli (pokud chceme pikantní)

  • 1 ČL javorového sirupu

  • sůl


Postup


  1. Špagety uvaříme ve vodě viz návod na obalu.

  2. Do pánve nalijeme olivový olej, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a restujeme do sklovata.

  3. Mrkev nastrouháme najemno a přidáme do pánve.

  4. Přidáme ajvar, do kterého přilijeme 1 dl vody, abychom ho lehce naředili.

  5. Přisypeme bazalku, oregano, provensálské koření, chilli. Česnek nastrouháme najemno a krátce povaříme.

  6. Loupaná rajčata dáme do vyšší nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme. Přidáme do pánve. Na mírném plamenu krátce povaříme a vypneme.

  7. Javorový sirup a sůl přidáme dle chuti.




33 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page