„Oblíbené špagety přelité ajvarem, který je připraven z pečených paprik dodají dnešnímu obědu lehkost a letní svěžest. Sladkokyselá chuť ajvaru zvýrazněná chilli kořením probudí naše buňky. Naložený pečený ajvar je tou skvělou volbou pro rychlou přípravu zdravého oběda.“
Červené papriky obsahují extra porci betakarotenu. Provitamín A spolu s vitamínem C má omlazující účinky. Bioflavonoid rutin, který papriky obsahují má silné antioxidační účinky (chrání naše cévy před tvrdnutím).
" Špagety s ajvarem "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 4 porce
250 g semolinových špaget
350 g ajvaru (bez konzervantů)
200 g loupaných rajčat v rajčatové šťávě
1 ks mrkve
1 PL olivového oleje
1 ks cibule
2 stroužky česneku
1/2 ČL bazalky
1/2 ČL oregana
1/2 ČL provensálského koření
1/4 ČL chilli (pokud chceme pikantní)
1 ČL javorového sirupu
sůl
Postup
Špagety uvaříme ve vodě viz návod na obalu.
Do pánve nalijeme olivový olej, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a restujeme do sklovata.
Mrkev nastrouháme najemno a přidáme do pánve.
Přidáme ajvar, do kterého přilijeme 1 dl vody, abychom ho lehce naředili.
Přisypeme bazalku, oregano, provensálské koření, chilli. Česnek nastrouháme najemno a krátce povaříme.
Loupaná rajčata dáme do vyšší nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme. Přidáme do pánve. Na mírném plamenu krátce povaříme a vypneme.
Javorový sirup a sůl přidáme dle chuti.
Comments