„Zapečené tortillové spirálky, jako slaný dezert nebo lehká večeře. Tortillu si můžeme naplnit zeleninou, tofu nebo veganským sýrem. Prostě tím, co máme rádi. Její kouzlo spočívá v tom, že její příprava nabízí nekonečné možnosti kombinací surovin, chutí a jednoduchost přípravy.“
Celozrnná tortilla může být pro nás tou zdravou součástí vyvážené stravy. Je dobrým zdrojem bílkovin, sacharidů, vlákniny, vitamínů a minerálních látek. Všechny obsažené složky nám doplní energii na celý den.
" Zapečené tortillové spirálky "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 12 spirálek
6 ks celozrnných tortill o průměru 25 cm
100 g mražené brokolice
1 ks cibule
200 g tofu natural
150 g strouhané veganské mozzarelly
1 ks rajčete
2 stroužky česneku
1 zelené papriky
10 g lahůdkového droždí
1/4 ČL provensálského koření
1/4 ČL mletého římského kmínu
1/2 ČL mleté kurkumy
1/2 ČL bazalky
1 PL sójové omáčky
150 ml vegan krému na vaření (MEGGLE)
2 ČL černého sezamu
černá sůl
Postup
Mraženou brokolici dáme do misky a necháme na teplém místě rozmrznout.
Do mísy dáme najemno nakrájenou cibuli, rajče a papriku. Přidáme strouhanou mozzarellu, lahůdkové droždí, provensálské koření, římský kmín, kurkumu, bazalku, černou sůl a důkladně promícháme.
Ve vyšší nádobě rozmixujeme tyčovým mixérem tofu, sójovou omáčku, česnek a veganský krém na vaření. Vznikne nám hladký krém, který vylijeme do mísy k suchým ingrediencím.
Předehřejeme si troubu na 180 °C.
Tortilly dáme po dvou na sebe (vytvoříme tři dvojité placky).
Připravenou zeleninovou směs stejnoměrně rozprostřeme v centimetrové vrstvě na tortillu. Tortillu zatočíme do rolády. Ostrým nožem krájíme 3-4 cm rolády, které postavíme do silikonové formy na muffiny (nebo do papírových košíčků).
Měkkou brokolici rozdělíme na menší kusy a ty strčíme do středu každé rolky. Nakonec posypeme černým sezamem a pečeme v předehřáté troubě 30 minut/180°C.
Comments