„Křupavé tofu, které je zahaleno v červené, sladkokyselé omáčce nabízí kontrast chutí. Neutrální chuť tofu v kombinaci s výraznou ovocnou a lehce pikantní chutí omáčky, podtrhne originalitu tohoto pokrmu. “
Kukuřičný škrob je nejen skvělým pomocníkem v kuchyni při přípravě různých pokrmů (jako bezlepkové zahušťovadlo). Použití je při přípravě omáček, polévek a na zjemnění dezertů. Jedná se o komplexní sacharid, který je získán z celých zrn kukuřice. Kukuřice má protizánětlivé účinky, dokáže léčit kožní problémy, léčí popáleniny, snižuje svědění kůže a reguluje hladinu cukru v krvi.
" Křupavé tofu ve sladkokyselé omáčce "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 2 porce
Na křupavé tofu
400 g tofu natural
2 PL sojóvé omáčky
2 PL kukuřičného škrobu
2 PL slunečnicového oleje
Na omáčku
3 PL (60 g) kečupu
2 PL (20 ml) rýžového octa
3 PL (30 ml) sójové omáčky
3 PL (35 g) třtinového cukru
1 PL (10 g) kukuřičného škrobu
100 ml vody
2 stroužky česneku
1 ČL nastrouhaného zázvoru
1 PL (10 ml) olivového oleje
Postup
Tofu opláchneme, vysušíme papírovou utěrkou a rozkrájíme na kostky a necháme chvíli na papírové utěrce absorbovat vodu.
Do misky dáme kukuřičný škrob a tofu kostky v něm dokonale obalíme ze všech stran.
Do pánve nalijeme 2 lžíce ole , který necháme na plamenu rozpálit a zprudka obalené tofu restujeme.
Když se na tofu vytvoří lehce zlatý povrch, přidáme sójovou omáčku a krátce orestujeme. Vypneme plamen a tofu dáme na papírovou utěrku oschnout.
Do pánve nalijeme olivový olej, nastrouhaný česnek a zázvor. Zprudka restujeme, když nám česnek i zázvor zezlátne dáme pánev na stranu.
V míse si připravíme sladkokyselou omáčku. Smícháme kečup, rýžový ocet, sojovou omáčku, třtinový cukr, kukuřičný škrob a vodu.
Omáčku přelijeme do pánve k orestovanému česneku se zázvorem a povaříme do zhoustnutí omáčky.
Do omáčky přidáme křupavé tofu a promícháme. Křupavé tofu ve sladkokyselé omáčce servírujeme posypané sezamem.
Comentários