„Těstoviny nazeleno, naladí naše chuťové buňky už jen při pohledu na tuto kombinaci. Krémová omáčka připravená z mladého špenátu zachovává svou zemitou chuť, která je zvýrazněna česnekem a jemná textura je podpořena smetanou. Barevný oběd, jehož příprava je snadná. “
Žampiony neboli pečárky jsou bohatým zdrojem vitamínů, minerálních látek a antioxidantů, které podporují náš metabolismus, nervový systém a pomáhají při tvorbě červených krvinek. Mají nízký obsah kalorií s téměř žádným tukem, proto jsou ideální potravinou při redukci hmotnosti.
" Těstoviny nazeleno se žampiony "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 3 porce
200 g těstovin (vřetena)
200 g baby špenátu
200 g žampionů
1 ks cibule
1/4 ČL celého kmínu
3 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
20 g lahůdkového droždí
140 ml smetany na vaření (RAMA)
50 ml vody
sůl
bazalka
1ČL černého sezamu
libovolná zelenina vařená na páře (brokolice, mrkev)
Postup
Těstoviny uvaříme dle návodu. Uvařené propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Do mixéru dáme propláchnutý špenát, lžíci olivového oleje, česnek, lahůdkové droždí, vodu, smetanu, bazalku a rozmixujeme na hladký krém.
Do pánve nalijeme lžíci olivového oleje, na proužky nakrájenou cibuli, kmín a restujeme cibuli do sklovata.
Očistěné žampiony nakrájíme na centimetrové plátky, přidáme do pánve k cibuli a zprudka restujeme. Žampiony zhnědnou a pustí šťávu.
Rozmixovaný zelený krém krátce povaříme. Díky droždí nám omáčka zhoustne.
Do zelené omáčky nasypeme těstoviny a promícháme. Těstoviny nazeleno posypeme žampiony a černým sezamem. Tento skvělý oběd ještě zpestříme zeleninou připravenou na páře, nebo zelným salátem.
Comments