top of page

TĚSTOVINY NAZELENO SE ŠPENÁTEM

„Těstoviny nazeleno, naladí naše chuťové buňky už jen při pohledu na tuto kombinaci. Krémová omáčka připravená z mladého špenátu zachovává svou zemitou chuť, která je zvýrazněna česnekem a jemná textura je podpořena smetanou. Barevný oběd, jehož příprava je snadná. “

Žampiony neboli pečárky jsou bohatým zdrojem vitamínů, minerálních látek a antioxidantů, které podporují náš metabolismus, nervový systém a pomáhají při tvorbě červených krvinek. Mají nízký obsah kalorií s téměř žádným tukem, proto jsou ideální potravinou při redukci hmotnosti.

" Těstoviny nazeleno se žampiony "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 3 porce


  • 200 g těstovin (vřetena)

  • 200 g baby špenátu

  • 200 g žampionů

  • 1 ks cibule

  • 1/4 ČL celého kmínu

  • 3 PL olivového oleje

  • 4 stroužky česneku

  • 20 g lahůdkového droždí

  • 140 ml smetany na vaření (RAMA)

  • 50 ml vody

  • sůl

  • bazalka

  • 1ČL černého sezamu

  • libovolná zelenina vařená na páře (brokolice, mrkev)



Postup


  1. Těstoviny uvaříme dle návodu. Uvařené propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  2. Do mixéru dáme propláchnutý špenát, lžíci olivového oleje, česnek, lahůdkové droždí, vodu, smetanu, bazalku a rozmixujeme na hladký krém.

  3. Do pánve nalijeme lžíci olivového oleje, na proužky nakrájenou cibuli, kmín a restujeme cibuli do sklovata.

  4. Očistěné žampiony nakrájíme na centimetrové plátky, přidáme do pánve k cibuli a zprudka restujeme. Žampiony zhnědnou a pustí šťávu.

  5. Rozmixovaný zelený krém krátce povaříme. Díky droždí nám omáčka zhoustne.

  6. Do zelené omáčky nasypeme těstoviny a promícháme. Těstoviny nazeleno posypeme žampiony a černým sezamem. Tento skvělý oběd ještě zpestříme zeleninou připravenou na páře, nebo zelným salátem.



1 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page