„Nekonečné množství kombinací použitých surovin, nám přináší mnoho různých chutí. Barevné fazole s javorovým sirupem a přidaným kokosovým mlékem dávají tomuto pokrmu lehce exotickou chuť, která se výborně doplňuje s přirozenou sladkostí javorového sirupu.“
Fazole jsou bohatým zdrojem rostlinných bílkovin, které jsou důležité pro budování a opravu tkání a svalů. Vysoký obsah vlákniny nám pomáhá při správném trávení. Antioxidanty obsažené ve fazolích chrání naše buňky před případným chronickým onemocněním.
" Barevné fazole s javorovým sirupem "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 3 porce
120 g červených fazolí
120 g barevných fazolí
1 ks větší cibule
1 kostka zeleninového bujónu
1 ČL saturejky
1 ks mrkve
50 g mraženého hrášku
6 plátků sušených rajčat
1 ks zelené papriky
3 PL slunečnicového oleje
1/4 ČL tymiánu
100 ml kokosového mléka
1 ČL dijonské hořčice
1/4 ČL sladké červené papriky
2 PL sójové omáčky
2 PL javorového sirupu
1-2 PL citrónové šťávy
100 ml vody
sůl
pepř
chilli
Postup
Fazole necháme namočené ve vodě přes noc (pokud máme různé velikostí fazolí, namáčíme je zvlášť).
Připravíme si dva kastrůlky, do kterých dáme lžíci oleje a 1/4 cibule nakrájené najemno. Cibuli restujeme do sklovata.
Přidáme propláchnuté fazole, polovinu zeleninového bujónu, saturejku a zalijeme dostatečným množstvím vody. Fazole vaříme doměkka, poté vylijeme přebytečnou vodu.
Do hluboké pánve dáme olej, cibuli nakrájenou na plátky a restujeme do sklovata. Přidáme na kolečka nastrouhanou mrkev, nakrájenou papriku, hrášek, hořčici, nakrájená sušená rajčata, sójovou omáčku, tymián, červenou papriku, kokosové mléko, pepř, chilli, podlijeme vodou a krátce povaříme.
Do připravené směsi nasypeme uvařené fazole.
Přidáme javorový sirup, citrónovou šťávu a sůl dle chuti. Důkladně promícháme a můžeme servírovat.
Comments