top of page

BAREVNÉ FAZOLE S JAVOROVÝM SIRUPEM

„Nekonečné množství kombinací použitých surovin, nám přináší mnoho různých chutí. Barevné fazole s javorovým sirupem a přidaným kokosovým mlékem dávají tomuto pokrmu lehce exotickou chuť, která se výborně doplňuje s přirozenou sladkostí javorového sirupu.“

Fazole jsou bohatým zdrojem rostlinných bílkovin, které jsou důležité pro budování a opravu tkání a svalů. Vysoký obsah vlákniny nám pomáhá při správném trávení. Antioxidanty obsažené ve fazolích chrání naše buňky před případným chronickým onemocněním.

" Barevné fazole s javorovým sirupem "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 3 porce


  • 120 g červených fazolí

  • 120 g barevných fazolí

  • 1 ks větší cibule

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • 1 ČL saturejky

  • 1 ks mrkve

  • 50 g mraženého hrášku

  • 6 plátků sušených rajčat

  • 1 ks zelené papriky

  • 3 PL slunečnicového oleje

  • 1/4 ČL tymiánu

  • 100 ml kokosového mléka

  • 1 ČL dijonské hořčice

  • 1/4 ČL sladké červené papriky

  • 2 PL sójové omáčky

  • 2 PL javorového sirupu

  • 1-2 PL citrónové šťávy

  • 100 ml vody

  • sůl

  • pepř

  • chilli



Postup


  1. Fazole necháme namočené ve vodě přes noc (pokud máme různé velikostí fazolí, namáčíme je zvlášť).

  2. Připravíme si dva kastrůlky, do kterých dáme lžíci oleje a 1/4 cibule nakrájené najemno. Cibuli restujeme do sklovata.

  3. Přidáme propláchnuté fazole, polovinu zeleninového bujónu, saturejku a zalijeme dostatečným množstvím vody. Fazole vaříme doměkka, poté vylijeme přebytečnou vodu.

  4. Do hluboké pánve dáme olej, cibuli nakrájenou na plátky a restujeme do sklovata. Přidáme na kolečka nastrouhanou mrkev, nakrájenou papriku, hrášek, hořčici, nakrájená sušená rajčata, sójovou omáčku, tymián, červenou papriku, kokosové mléko, pepř, chilli, podlijeme vodou a krátce povaříme.

  5. Do připravené směsi nasypeme uvařené fazole.

  6. Přidáme javorový sirup, citrónovou šťávu a sůl dle chuti. Důkladně promícháme a můžeme servírovat.



0 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page