top of page

ŠPALDOVÉ PALAČINKY

Aktualizováno: 22. 9.

„Špaldové palačinky, mají lehce oříškovou chuť, která ladí s přidaným čerstvým ovocem. Borůvky, maliny dodají svěžest a lehkou kyselost, banán přirozenou sladkost. Dezert, který v této kombinaci je vyvážený, osvěžující a trochu rustikální.“

Špaldová mouka je bohatá na vitamíny skupiny B, které jsou důležité pro metabolismus energie a správnou funkci nervového systému. Obsahuje důležité minerální látky a antioxidanty (které chrání naše buňky před volnými radikály). Vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index. Pokrmy ze špaldové mouky jsou výživnější alternativou k běžné pšeničné mouce.

" Špaldové palačinky "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 6 palačinek


  • 300 ml vody

  • 130 g hladké špaldové mouky

  • 10 ml javorového sirupu (1PL)

  • 1/4 ČL kurkumy

  • špetka soli

  • 3 PL slunečnicového oleje na smažení

  • šípkový džem na pomazání


Postup


  1. Do vyšší nádoby nalijeme vodu, přidáme mouku, kurkumu, sůl a javorový sirup. Metličkou důkladně promícháme, aby se nám všechny suroviny propojily.

  2. Připravené palačinkové těsto přikryjeme a dáme na 2 hodiny do lednice. (tento proces je důležitý, aby se suroviny propojily a s těstem se nám dobře pracovalo a nelepilo).

  3. Do palačinkové pánve nalijeme polovinu polévkové lžíce oleje a necháme olej rozpálit.

  4. Mašlovačkou, rozetřeme olej po celé pánvi.

  5. Naběračkou nalijeme palačinkové těsto tak, aby nám po celé pánvi vznikla souvislá tenká vrstva. Tenkou vrstvu docílíme tak, že pomalými krouživými pohyby pánví necháme těsto stejnoměrně po pánvi rozlít.

  6. Palačinku zprudka smažíme. Když se nám začnou na palačince tvořit dírky a kraje se začnou odlepovat je čas palačinku otočit a smažit po druhé straně.



12 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page