„Polévka s hlívou ústřičnou má lehce oříškovou chuť, kterou můžeme ovlivnit kořením, bylinkami nebo zjemnit přidanými brambory. Houbová polévky, která je lehká, zároveň uspokojivě plná s jemnými tóny, které houby přinášejí.“
Hlíva ústřičná má pozitivní účinky na naše zdraví, pro svůj vysoký obsah bioaktivních složek. Tyto složky mají ochranný charakter pro zdravé cévy, degenerativní onemocnění srdce a celou řadu dalších pozitivních benefitů.
" Polévka s hlívou ústřičnou "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 4 porce
200 g hlívy ústřičné
100 g mrkve (1 ks)
300 g brambor (3 ks)
1 ks žluté cibule
1 kostka zeleninového bujónu
2 PL slunečnicového oleje
2 stroužky česneku
1/2 ČL římského kmínu
1/2 ČL hořčičného semínka
1 ČL sladké červené papriky
1 PL sójové omáčky
1 l vody
sůl, pepř
Postup
Hlívu rozdělíme na jednotlivé houby, které podélně rozkrájíme na tenké nudličky. Dáme do síta a propláchneme pod tekoucí vodou.
Do pánve nalijeme lžíci oleje a přidáme rozkrájenou hlívu. Zprudka hlívu restujeme. Nejdříve nám pustí vodu, pak lehce podlijeme a restujeme doměkka.
Do hrnce nalijeme lžíci oleje, přidáme nakrájenou cibuli, římský kmín a cibuli restujeme do sklovata.
Přidáme hořčičné semínko, nastrouhaný česnek, vodu, zeleninový bujón, nakrájenou mrkev, červenou papriku, sójovou omáčku a vaříme mrkev do poloměkka.
Brambory oloupeme, rozkrájíme na kostky a přidáme do hrnce.
Když je zelenina měkká přidáme restovanou hlívu a polévku vaříme na mírném plamenu 5 minut.
Uvařenou polévku osolíme, přidáme pepř a můžeme servírovat.
Comments