top of page

POLÉVKA S HLÍVOU ÚSTŘIČNOU

„Polévka s hlívou ústřičnou má lehce oříškovou chuť, kterou můžeme ovlivnit kořením, bylinkami nebo zjemnit přidanými brambory. Houbová polévky, která je lehká, zároveň uspokojivě plná s jemnými tóny, které houby přinášejí.“

Hlíva ústřičná pozitivní účinky na naše zdraví, pro svůj vysoký obsah bioaktivních složek. Tyto složky mají ochranný charakter pro zdravé cévy, degenerativní onemocnění srdce a celou řadu dalších pozitivních benefitů.

" Polévka s hlívou ústřičnou "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4 porce


  • 200 g hlívy ústřičné

  • 100 g mrkve (1 ks)

  • 300 g brambor (3 ks)

  • 1 ks žluté cibule

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • 2 PL slunečnicového oleje

  • 2 stroužky česneku

  • 1/2 ČL římského kmínu

  • 1/2 ČL hořčičného semínka

  • 1 ČL sladké červené papriky

  • 1 PL sójové omáčky

  • 1 l vody

  • sůl, pepř


Postup


  1. Hlívu rozdělíme na jednotlivé houby, které podélně rozkrájíme na tenké nudličky. Dáme do síta a propláchneme pod tekoucí vodou.

  2. Do pánve nalijeme lžíci oleje a přidáme rozkrájenou hlívu. Zprudka hlívu restujeme. Nejdříve nám pustí vodu, pak lehce podlijeme a restujeme doměkka.

  3. Do hrnce nalijeme lžíci oleje, přidáme nakrájenou cibuli, římský kmín a cibuli restujeme do sklovata.

  4. Přidáme hořčičné semínko, nastrouhaný česnek, vodu, zeleninový bujón, nakrájenou mrkev, červenou papriku, sójovou omáčku a vaříme mrkev do poloměkka.

  5. Brambory oloupeme, rozkrájíme na kostky a přidáme do hrnce.

  6. Když je zelenina měkká přidáme restovanou hlívu a polévku vaříme na mírném plamenu 5 minut.

  7. Uvařenou polévku osolíme, přidáme pepř a můžeme servírovat.



1 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page