„Výrazná chuť paprikové omáčky v kombinaci se seitanem dává tomuto pokrmu hřejivou, sytou, a přitom krémovou texturu. Seitan, díky své schopnosti přijímat chutě použitého koření a omáček, můžeme snadno začlenit při přípravě různých druhů pokrmů. “
Seitan je potravina, která je vyrobená z pšeničné bílkoviny. Vzniká tak, že z mouky odstraníme škrob a zůstane pouze čistý lepek. Seitan je bohatým zdrojem rostlinné bílkoviny, s nízkým obsahem tuku a neobsahuje cholesterol. Svým složením je pro nás snadno stravitelný.
" Seitan na paprice "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 3 porce
180 g seitanu
260 g očištěných, nadrobno nakrájených červených paprik
1 ks cibule
2 PL slunečnicového oleje
5 bobkových listů
6 kuliček nového koření
1 kostka zeleninového bujónu
1 ČL sladké papriky
0,5 l vody
200 ml 15% vegan smetany na vaření (RAMA)
2 PL jablečného octa
12 g třtinového cukru (1 PL)
sůl
Postup
Do hrnce dáme slunečnicový olej, na nudličky nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a restujeme cibuli do sklovata.
Přilijeme vodu, nakrájenou papriku, zeleninový bujón a vaříme pod pokličkou.
Když je paprika měkká, přidáme smetanu, na plátky nakrájený seitan a krátce povaříme.
Vypneme plamen, přidáme jablečný ocet, třtinový cukr a sůl dle chuti.
Seitan s paprikovou omáčkou servírujeme s těstovinami, rýží nebo rýžovými nudlemi.
Comments