top of page

SEITAN NA PAPRICE

„Výrazná chuť paprikové omáčky v kombinaci se seitanem dává tomuto pokrmu hřejivou, sytou, a přitom krémovou texturu. Seitan, díky své schopnosti přijímat chutě použitého koření a omáček, můžeme snadno začlenit při přípravě různých druhů pokrmů. “

Seitan je potravina, která je vyrobená z pšeničné bílkoviny. Vzniká tak, že z mouky odstraníme škrob a zůstane pouze čistý lepek. Seitan je bohatým zdrojem rostlinné bílkoviny, s nízkým obsahem tuku a neobsahuje cholesterol. Svým složením je pro nás snadno stravitelný.

" Seitan na paprice "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 3 porce

  • 180 g seitanu

  • 260 g očištěných, nadrobno nakrájených červených paprik

  • 1 ks cibule

  • 2 PL slunečnicového oleje

  • 5 bobkových listů

  • 6 kuliček nového koření

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • 1 ČL sladké papriky

  • 0,5 l vody

  • 200 ml 15% vegan smetany na vaření (RAMA)

  • 2 PL jablečného octa

  • 12 g třtinového cukru (1 PL)

  • sůl


Postup


  1. Do hrnce dáme slunečnicový olej, na nudličky nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a restujeme cibuli do sklovata.

  2. Přilijeme vodu, nakrájenou papriku, zeleninový bujón a vaříme pod pokličkou.

  3. Když je paprika měkká, přidáme smetanu, na plátky nakrájený seitan a krátce povaříme.

  4. Vypneme plamen, přidáme jablečný ocet, třtinový cukr a sůl dle chuti.

Seitan s paprikovou omáčkou servírujeme s těstovinami, rýží nebo rýžovými nudlemi.



5 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page