top of page

GRILOVANÉ TOFU V NORI ŘASE

„Grilované tofu plátky, tentokrát obalené v nori řase jsou další inspirací a důkazem, že tofu můžeme připravovat v mnoha skvělých, chutných variantách. Nori řasa dodává tofu jemně slanou chuť s mořským nádechem, který připomíná sushi. Výrazná chuť zálivky dává každému soustu příjemnou pikantnost. “

Nori řasy přinášejí mnoho benefitů pro lidské zdraví. Jsou bohatým zdrojem vitamínů a minerálů. Jód je klíčovým zdrojem pro správnou funkci štítné žlázy. Štítná žláza je důležitá pro metabolismus a energetickou rovnováhu těla. Řasy jsou bohaté na obsah bílkovin a vlákniny. Nori řasa je nízkokalorická s minimálním obsahem tuku. Při redukci hmotnosti tedy skvělým doplněkem.

" Grilované tofu v nori řase "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 2 porce salátu


  • 200 g tofu natural

  • 2 plátky nori řasy

  • 2 PL hladké špaldové mouky

  • 2 PL slunečnicového oleje

  • 1 hrst salátu polníčku

  • 1 ks mrkve

  • 1 hrst klíčků z červené řasy (nebo jiných klíčků)

  • 6 ks cherry rajčat

  • citrón

  • 1ČL sezamových semínek

Na zálivku

  • 6 ml chilli oleje

  • 25 ml olivového oleje

  • 20 ml javorového sirupu

  • 5 ml sójové omáčky

  • 1/2 ČL citrónové šťávy


Postup

  1. Tofu vysušíme v papírové utěrce a osolíme.

  2. Papír Nori řasy navlhčíme vodou, aby krásně změkl a tofu do něj zabalíme jako balíček. To samé uděláme i s druhým papírem, aby obalení bylo pevnější.

  3. Ostrým nožem obalené tofu nakrájíme po kratší straně na 8 stejně silných plátků.

  4. Jednotlivé plátky obalíme v mouce.

  5. Do pánve dáme slunečnicový olej a necháme rozpálit.

  6. Tofu plátky zprudka grilujeme po obou stranách dozlatova.

  7. Zálivku připravíme z uvedených ingrediencí, které důkladně promícháme.

  8. Připravenou zeleninu omyjeme a dáme do servírovacích misek. Přidáme grilované plátky tofu, polijeme pikantní zálivkou a posypeme sezamovými semínky.



1 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page