„Grilované tofu plátky, tentokrát obalené v nori řase jsou další inspirací a důkazem, že tofu můžeme připravovat v mnoha skvělých, chutných variantách. Nori řasa dodává tofu jemně slanou chuť s mořským nádechem, který připomíná sushi. Výrazná chuť zálivky dává každému soustu příjemnou pikantnost. “
Nori řasy přinášejí mnoho benefitů pro lidské zdraví. Jsou bohatým zdrojem vitamínů a minerálů. Jód je klíčovým zdrojem pro správnou funkci štítné žlázy. Štítná žláza je důležitá pro metabolismus a energetickou rovnováhu těla. Řasy jsou bohaté na obsah bílkovin a vlákniny. Nori řasa je nízkokalorická s minimálním obsahem tuku. Při redukci hmotnosti tedy skvělým doplněkem.
" Grilované tofu v nori řase "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 2 porce salátu
200 g tofu natural
2 plátky nori řasy
2 PL hladké špaldové mouky
2 PL slunečnicového oleje
1 hrst salátu polníčku
1 ks mrkve
1 hrst klíčků z červené řasy (nebo jiných klíčků)
6 ks cherry rajčat
citrón
1ČL sezamových semínek
Na zálivku
6 ml chilli oleje
25 ml olivového oleje
20 ml javorového sirupu
5 ml sójové omáčky
1/2 ČL citrónové šťávy
Postup
Tofu vysušíme v papírové utěrce a osolíme.
Papír Nori řasy navlhčíme vodou, aby krásně změkl a tofu do něj zabalíme jako balíček. To samé uděláme i s druhým papírem, aby obalení bylo pevnější.
Ostrým nožem obalené tofu nakrájíme po kratší straně na 8 stejně silných plátků.
Jednotlivé plátky obalíme v mouce.
Do pánve dáme slunečnicový olej a necháme rozpálit.
Tofu plátky zprudka grilujeme po obou stranách dozlatova.
Zálivku připravíme z uvedených ingrediencí, které důkladně promícháme.
Připravenou zeleninu omyjeme a dáme do servírovacích misek. Přidáme grilované plátky tofu, polijeme pikantní zálivkou a posypeme sezamovými semínky.
Comments