top of page

SLADKÁ DÝŇOVÁ CIHLA

„Podzimní měsíce, jsou tím správným obdobím sklizně a sezóny dýní. Tento čas nás svádí k přípravě různých hřejivých jídel. Dýně, proto hraje v kuchyni hlavní roli. Sladká dýňová cihla má bohatou komplexní chuť, díky použitým ingrediencím. Dýně dodá svou sladkost a kakao jemnou hořkost. Perníkové koření prohloubí a zjemní chuť celého dezertu.“

Dýně má celou řadu pozitivních účinků na naše zdraví, protože je bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty. Podporuje dobrý zrak díky obsaženému beta-karotenu, který se v těle přeměňuje na vitamín A. Celkově, dýně přináší našemu tělu široké spektrum výhod.

" Sladká dýňová cihla "

Seznam ingrediencí


  • 400 g dýně Hokaido (čistá váha bez jadřince, neoloupaná)

  • 250 g hladké špaldové mouky

  • 130 g třtinového cukru

  • 90 ml slunečnicového oleje

  • 50 g arašídového másla

  • 1 ks banánu

  • 200 ml vlažného ovesného mléka

  • 12 g kypřícího prášku

  • 1 ČL mleté skořice

  • 1/2 ČL perníkového koření

  • 25 g kakaa

  • 30 g čokoládových lentilek na vaření (DM)

  • špetka soli

  • 1 PL dýňových semínek


Postup


  1. Dýni nejprve důkladně omyjeme, vydlabeme jadřinec a nakrájíme na kostky. Poté dáme do hrnce s vodou a vaříme dýni doměkka. Scedíme vodu a necháme vychladnout.

  2. Do mísy dáme špaldovou mouku, kypřící prášek, třtinový cukr, skořici, perníkové koření, sůl, čokoládové lentilky (můžeme přidat ořechy a sušené ovoce) a důkladně promícháme.

  3. Do mixéru dáme banán. uvařenou dýni, arašídové máslo, slunečnicový olej, vlažné mléko a rozmixujeme na pyré.

  4. Do mísy k suchým ingrediencím přidáme rozmixované pyré a všechny suroviny promícháme.

  5. Připravené (řidší) těsto rozdělíme do dvou nádob. Do jedné poloviny přidáme kakao. Tím nám vzniknou dvě krásné barvy.

  6. Troubu si předehřejeme na 180°C.

  7. Formu na chléb vymažeme olejem a vysypeme moukou (pro snadné vyklopení cihly)

  8. Velkou lžicí střídavě vyléváme těsto do formy (jako když děláme vrstvy).

  9. Nakonec cihlu posypeme dýňovými semínky a pečeme 60 minut/180°C.



2 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page