top of page

MANDLOVÉ STROMEČKY

Aktualizováno: 15. 11.

„Přirozeně sladké, mandlové stromečky, kterými si můžeme obohatit tradiční druhy cukroví nejen o Vánocích. Při prvním zakousnutí ucítíme sladkost čokoládové polevy, která se vystřídá s měkkou, přitom lehce křupavou texturou ovesných vloček a mandlí.“

Mandle jsou další super potravinou, kterou bychom měli zařadit každodenně do svého jídelníčku. Ořechy, které jsou plné zdravých tuků. Díky svému složení mají celou řadu příznivých účinků na naše zdraví. Podporují funkci zdravého srdce, obsahují antioxidanty, zejména vitamín E. Pomáhají stabilizovat hladinu cukru v krvi. Podporují zdravé kosti, vlasy a pokožku.

" Mandlové stromečky "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 35 stromečků


Na těsto

  • 200 g mandlí natural

  • 100 g ovesných vloček

  • 100 ml rozehřátého kokosového oleje

  • 200 g datlové pasty

  • 1 PL mandlového másla

  • 3 PL javorového sirupu

  • 60 g mandlových lupínků a hranolek

  • 1/4 ČL mandlového aroma

  • 1 formičku na vosí hnízda


Na čokoládovou polevu

  • 200 ml rozehřátého kokosového oleje

  • 40 g kakaa

  • 3 PL javorového sirupu

  • 1/4 ČL mandlového aroma

  • špetka soli


Postup

  1. Do mixéru dáme mandle, ovesné vločky. Při vysokých otáčkách rozmixujeme na mouku.

  2. Rozmixovanou směs přesypeme do mísy a přidáme zbytek ingrediencí.

  3. Přidáme rozehřátý kokosový olej, nakrájenou datlovou pastu na menší kusy, javorový sirup, mandlové máslo a mandlové aroma.

  4. Vypracujeme kompaktní těsto, které přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice lehce ztuhnout.

  5. Na přípravu čokoládové polevy si rozehřejeme na vodní lázni kokosový olej, přidáme kakao, javorový sirup, mandlové aroma, špetku soli. Polevu zahříváme za stálého míchání. Polevu bychom měli zahřát na 40-45 °C, aby se nevytvořily hrudky (poleva by měla být krásně hladká).

  6. Za pomoci formičky na vosí hnízda tvoříme mandlové stromečky, do kterých napícháme mandlové plátky a hranolky, abychom vytvořily stromečku větvičky.

  7. Připravené stromečky namáčíme ve vychlazené čokoládové polevě a pokládáme vedle sebe na tác, který se nám vejde do lednice. Pokud nám poleva steče, stromečky dáme na chvíli do lednice a máčení v polevě opakujeme ještě jednou.

  8. Připravené vánoční stromečky dáme do krabice s víkem a uchováváme v lednici.



3 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page