top of page

ŘAPÍKATÁ VITALITA V MISCE

„Řapíkatý celer je lahodná zelenina, z které můžeme připravit krémovou polévku, smoothie nebo přidat ke svačince. Vitalita v misce má lehce nasládlou chuť řapíkatého celeru, kterou zjemní přidaná smetana. Řapíkatý celer svým složením dodá správnou porci vitality. “

Řapíkatý celer obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek. Obsahuje vitamín K, který je klíčovým pro zdraví kostí a srážlivost krve, minerální látky, vlákninu a antioxidanty. Obsahuje až 95% vody, což přispívá k hydrataci organismu. Působí mírně diureticky, což pomáhá odvádět přebytečnou vodu z těla.

" Řapíkatá vitalita v misce "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 6 porcí


  • 400 g řapíkatého celeru (1 ks)

  • 200 g mrkve (1 větší mrkev)

  • 1 ks brambory

  • 1 ks žluté cibule

  • 1/4 ČL římského kmínu

  • 2 PL slunečnicového oleje

  • 1,5 l vody

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • 2 cm čerstvého zázvoru

  • 1/4 ČL muškátového květu

  • 1/2 ČL mletého libečku

  • 200 ml (15% veganské smetany)

  • 1 PL sójové omáčky

  • sůl



Postup


  1. Do hrnce nalijeme slunečnicový olej, přidáme římský kmín a nakrájenou cibuli. Cibuli restujeme do sklovata.

  2. Řapíkatý celer omyjeme a jednotlivé řapíky nakrájíme na centimetrové kousky, které přidáme do hrnce a krátce restujeme.

  3. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, brambor a vše podlijeme vodou.

  4. Přidáme zeleninový bujón, muškátový květ, nadrobno nakrájený zázvor.

  5. Zeleninu vaříme doměkka.

  6. Přilijeme smetanu, libeček, sójovou omáčku a krátce povaříme.

  7. Tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém.

  8. Hedvábnou polévku z řapíkatého celeru servírujeme s opečeným dýňovým chlebem nebo semínky.



4 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page