„Řapíkatý celer je lahodná zelenina, z které můžeme připravit krémovou polévku, smoothie nebo přidat ke svačince. Vitalita v misce má lehce nasládlou chuť řapíkatého celeru, kterou zjemní přidaná smetana. Řapíkatý celer svým složením dodá správnou porci vitality. “
Řapíkatý celer obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek. Obsahuje vitamín K, který je klíčovým pro zdraví kostí a srážlivost krve, minerální látky, vlákninu a antioxidanty. Obsahuje až 95% vody, což přispívá k hydrataci organismu. Působí mírně diureticky, což pomáhá odvádět přebytečnou vodu z těla.
" Řapíkatá vitalita v misce "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 6 porcí
400 g řapíkatého celeru (1 ks)
200 g mrkve (1 větší mrkev)
1 ks brambory
1 ks žluté cibule
1/4 ČL římského kmínu
2 PL slunečnicového oleje
1,5 l vody
1 kostka zeleninového bujónu
2 cm čerstvého zázvoru
1/4 ČL muškátového květu
1/2 ČL mletého libečku
200 ml (15% veganské smetany)
1 PL sójové omáčky
sůl
Postup
Do hrnce nalijeme slunečnicový olej, přidáme římský kmín a nakrájenou cibuli. Cibuli restujeme do sklovata.
Řapíkatý celer omyjeme a jednotlivé řapíky nakrájíme na centimetrové kousky, které přidáme do hrnce a krátce restujeme.
Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, brambor a vše podlijeme vodou.
Přidáme zeleninový bujón, muškátový květ, nadrobno nakrájený zázvor.
Zeleninu vaříme doměkka.
Přilijeme smetanu, libeček, sójovou omáčku a krátce povaříme.
Tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém.
Hedvábnou polévku z řapíkatého celeru servírujeme s opečeným dýňovým chlebem nebo semínky.
Comments