top of page

BRAMBOROVÝ SALÁT S JABLKY

„Veganský bramborový salát, který díky přidaným jablkům dodává přirozenou sladkost a osvěžující šťavnatost. V kombinaci s kyselou okurkou prohlubuje chuť sladkokyselých tónů. Lehký bramborový salát s jablky jako ideální pokrm na sváteční stůl.“

Brambory jsou základní potravinou mnoha kultur a mají své benefity pro naše zdraví. Díky vysokému obsahu sacharidů ve formě škrobu jsou dobrým zdrojem energie. Obsahují vitamíny, minerály a vlákninu. Brambory, však mají vysoký glykemický index (může způsobit rychlé zvýšení hladiny cukru v krvi), proto je vhodná jejich konzumace s bílkovinou nebo zdravými tuky. Vhodnou úpravou brambor je vaření pečení a dušení.

" Bramborový salát s jablky "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4 porce salátu


  • 600 g brambor (6 ks)

  • 200 g mrkve

  • 330 g jablek (2 ks)

  • 150 g sterilovaných okurek

  • 300 g sojanézy

  • sůl

  • 1 ČL citrónové šťávy


Postup

  1. Brambory omyjeme, neloupeme. Ve vodě vaříme do poloměkka. Z uvařených brambor vylijeme přebytečnou vodu a necháme vychladnout (vařím je den předem).

  2. Mrkev oloupeme nakrájíme na kostičky a vaříme ve vodě do poloměkka. Vylijeme přebytečnou vodu a necháme vychladnout.

  3. Brambory nakrájíme na menší kostky (já používám kráječ na brambory) a dáme do mísy. Přidáme nakrájenou mrkev, okurky a promícháme.

  4. Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky.

  5. Přidáme sojanézu, citrónovou šťávu, sůl dle chuti a vše promícháme. Salát dáme do nádoby s víkem a necháme v lednici uležet, nejlépe do druhého dne.

    Lehký bramborový salát pro každou příležitost.



2 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page