„Slaný dezert neboli cuketová chuťovka, kterou snadno připravíme pro jakoukoliv příležitost. Neutrální chuť jemné, a přitom šťavnaté cukety, dobře podtrhne výraznou chuť náplně. Uzené tofu dodává náplni jemně kouřovou, slanou a bílkovinovou hloubku, která je klíčem k výraznosti celé náplně. “
Cuketa se svým složením pyšní hned několika důležitými přínosy pro naše zdraví. Je nízkokalorickou potravinou, bohatou na živiny, vlákninu, hydratuje organizmus (díky vysokému obsahu vody pomáhá vyplavovat toxiny z těla). Je bohatá na antioxidanty, podporuje zdravý zrak, má nízký glykemický index.
" Cuketové chuťovky "
Seznam ingrediencí
400 g náplně
200 g zelené cukety (1 ks)
180 g uzeného tofu
1 PL dijonské hořčice
50 g drcených vlašských ořechů
60 g sterilovaných okurek
150 g sojanézy
1 ČL javorového sirupu
kopr na ozdobu
Postup
V míse nastrouháme najemno uzené tofu a okurky. Přidáme dijonskou hořčici, javorový sirup, drcené vlašské ořechy a sojanézu. Vše důkladně promícháme.
Pokud chceme mít chuťovky pikantní, přidáme chilli.
Cuketu omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a odřízneme začátek a konec cukety.
Škrabkou na brambory podélně tvoříme slabé cuketové plátky.
Navrstvíme dva cuketové plátky, na které dáme pomocí lžičky náplň a cuketu zatočíme do rolky.
Rolku postavíme a zdobíme koprem, vlašskými ořechy nebo mangem.
Comentários