top of page

CUKETOVÉ CHUŤOVKY

„Slaný dezert neboli cuketová chuťovka, kterou snadno připravíme pro jakoukoliv příležitost. Neutrální chuť jemné, a přitom šťavnaté cukety, dobře podtrhne výraznou chuť náplně. Uzené tofu dodává náplni jemně kouřovou, slanou a bílkovinovou hloubku, která je klíčem k výraznosti celé náplně. “

Cuketa se svým složením pyšní hned několika důležitými přínosy pro naše zdraví. Je nízkokalorickou potravinou, bohatou na živiny, vlákninu, hydratuje organizmus (díky vysokému obsahu vody pomáhá vyplavovat toxiny z těla). Je bohatá na antioxidanty, podporuje zdravý zrak, má nízký glykemický index.

" Cuketové chuťovky "

Seznam ingrediencí

400 g náplně


  • 200 g zelené cukety (1 ks)

  • 180 g uzeného tofu

  • 1 PL dijonské hořčice

  • 50 g drcených vlašských ořechů

  • 60 g sterilovaných okurek

  • 150 g sojanézy

  • 1 ČL javorového sirupu

  • kopr na ozdobu


Postup


  1. V míse nastrouháme najemno uzené tofu a okurky. Přidáme dijonskou hořčici, javorový sirup, drcené vlašské ořechy a sojanézu. Vše důkladně promícháme.

  2. Pokud chceme mít chuťovky pikantní, přidáme chilli.

  3. Cuketu omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a odřízneme začátek a konec cukety.

  4. Škrabkou na brambory podélně tvoříme slabé cuketové plátky.

  5. Navrstvíme dva cuketové plátky, na které dáme pomocí lžičky náplň a cuketu zatočíme do rolky.

  6. Rolku postavíme a zdobíme koprem, vlašskými ořechy nebo mangem.



5 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page