„Tyto pistáciové hrudky jsou dokonalou pochoutkou, která nám nabízí luxusní spojení chutí a textur. Každé sousto začíná intenzivní čokoládovou chutí, která přechází do lehce mazlavé, krémové chuti pistácií. Pistáciové hrudky, se tak stávají snadno návykovými.“
Pistácie, patří mezi velmi chutné ořechy s bohatým obsahem živin, které mohou ovlivnit naše zdraví. Jsou dobrým zdrojem rostlinných bílkovin, vitamínů, minerálních látek a antioxidantů. Pro zachování všech obsažených živin je dobré konzumovat pistácie nesolené, nepražené. Denní doporučená porce je cca 30 g což poskytuje dostatek živin bez nadměrného příjmu kalorií.
" Pistáciové hrudky "
Seznam ingrediencí
Počet hrudek: Tento recept nemá chuťově žádnou chybu, hrudky jsou dokonalé, proto jsem je připravila z větší dávky. Menší hrudky cca 35 hrudek
340 g vyloupaných pistácií
14 ks velkých datlí (vypeckovaných)
170 g kešu ořechů
270 ml kokosového mléka
100 ml rozehřátého kokosového oleje
pár kapek vanilkového extraktu (dle chuti)
2 PL javorového sirupu (dle chuti)
100 g vegan čokolády na namáčení
Postup
V mixéru si připravíme pistáciovou hmotu z pistáciových ořechů, datlí, kešu ořechů, kokosového mléka, kokosového oleje, vanilkového extraktu, javorového sirupu.
Vše rozmixujeme při vysokých otáčkách na hmotu.
Na tác si dáme pečící papír, na který pomocí lžičky, 25 ml odměrky nebo formičky tvoříme hrudky, které klademe na pečící papír a dáme alespoň na hodinu do mrazáku, aby hrudky ztuhly. Já jsem hrudky tvořila pomocí odměrky, kterou jsem vždy namočila ve vodě pro snadné vyklepnutí.
Na vodní lázni si necháme rozpustit čokoládu, ve které hrudky namáčíme a klademe zpět na pečící papír.
Posypeme pistáciovou drtí a dáme do lednice ztuhnout.
Comments