top of page

AVOKÁDOVÉ POHLAZENÍ

  • Simply Vegan
  • 23. 1.
  • Minut čtení: 1

„Pomazánka s avokádovým základem, které má jemně oříškovou, máslovou chuť. Přidaná citrónová šťáva dodá svěží kyselost. Česnek doplní pikantnost s lehce štiplavým tónem. Javorový sirup, přináší jemnou sladkost, která krásně kontrastuje s kyselostí citrónu a ostrostí česneku.“

Avokádo je superpotravinou, která z botanického hlediska patří do kategorie ovoce. V kuchyni s ním převážně zacházíme jako se zeleninou. Avokádo je bohatým zdrojem zdravých tuků (zejména na kyselinu olejovou), která podporuje zdraví srdce a pomáhá snižovat špatný LDL cholesterol, zatímco zvyšuje dobrý HDL cholesterol. Je také dobrým zdrojem antioxidantů a vlákniny.

" Avokádové pohlazení "

Seznam ingrediencí


  • 1 ks zralého avokáda

  • 1 stroužek česneku

  • 40 g sojanézy Mayo

  • 2 ČL citrónové šťávy

  • 1 ČL javorového sirupu

  • sůl

  • pepř mletý

  • 1/2 ČL černého sezamu

  • 1/2 ČL bazalky

  • 1 ks rajčete

  • hrst čerstvé rukoly


Postup


  1. Avokádo rozkrojíme na dvě poloviny a vyndáme pecku. Lžící vydlabeme vzácný obsah, který dáme do vyšší nádoby.

  2. Přidáme česnek, sojanézu, citrónovou šťávu, javorový sirup, sůl, pepř, bazalku a tyčovým mixérem s metličkou vyšleháme při nižších otáčkách dohladka.

  3. Na opečený chléb nebo krekry dáme avokádovou pomazánku, kterou posypeme černým sezamem, přidáme rukolu a nakrájené šťavnaté kolečko rajčete.

  4. Pokud je avokádové pohlazení příliš řídké, dáme pomazánku na chvíli do mrazáku.




Comments


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page