AVOKÁDOVÉ POHLAZENÍ
- Simply Vegan
- 23. 1.
- Minut čtení: 1
„Pomazánka s avokádovým základem, které má jemně oříškovou, máslovou chuť. Přidaná citrónová šťáva dodá svěží kyselost. Česnek doplní pikantnost s lehce štiplavým tónem. Javorový sirup, přináší jemnou sladkost, která krásně kontrastuje s kyselostí citrónu a ostrostí česneku.“

Avokádo je superpotravinou, která z botanického hlediska patří do kategorie ovoce. V kuchyni s ním převážně zacházíme jako se zeleninou. Avokádo je bohatým zdrojem zdravých tuků (zejména na kyselinu olejovou), která podporuje zdraví srdce a pomáhá snižovat špatný LDL cholesterol, zatímco zvyšuje dobrý HDL cholesterol. Je také dobrým zdrojem antioxidantů a vlákniny.
" Avokádové pohlazení "
Seznam ingrediencí
1 ks zralého avokáda
1 stroužek česneku
40 g sojanézy Mayo
2 ČL citrónové šťávy
1 ČL javorového sirupu
sůl
pepř mletý
1/2 ČL černého sezamu
1/2 ČL bazalky
1 ks rajčete
hrst čerstvé rukoly
Postup
Avokádo rozkrojíme na dvě poloviny a vyndáme pecku. Lžící vydlabeme vzácný obsah, který dáme do vyšší nádoby.
Přidáme česnek, sojanézu, citrónovou šťávu, javorový sirup, sůl, pepř, bazalku a tyčovým mixérem s metličkou vyšleháme při nižších otáčkách dohladka.
Na opečený chléb nebo krekry dáme avokádovou pomazánku, kterou posypeme černým sezamem, přidáme rukolu a nakrájené šťavnaté kolečko rajčete.
Pokud je avokádové pohlazení příliš řídké, dáme pomazánku na chvíli do mrazáku.

Comments