top of page

BROKOLICOVÉ KROKETY

  • Simply Vegan
  • 30. 1.
  • Minut čtení: 2

„Lákavý vzhled dozlatova osmažených brokolicových kroket. Křupavý obal, který je lehce kořeněný a příjemně voní. Uvnitř měkká a šťavnaté konzistence, kterou nám vytvoří směs brokolice, mrkve a ovesných vloček. Zdravější varianta smaženého jídla, plná příjemných, přírodních chutí.“

Brokolice je jednou z nejvýživnějších zelenin, bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty. Její pravidelná konzumace má mnoho pozitivních účinků na naše zdraví. Díky vitamínu C pomáhá tělu bojovat proti infekcím a posiluje imunitu. Podporuje zdravé srdce, vysoký obsah vlákniny podporuje zdravé trávení. Krátkým vařením v páře nebo lehkým restováním zachováme maximum živin.

" Brokolicové krokety "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 21 kroket


  • 480 g brokolice

  • 180 g mrkve

  • 130 g ovesných vloček (rozmixovaných na mouku)

  • 1 ks žluté cibule

  • 2 PL mletého lnu (10 g)

  • 1 ČL dijonské hořčice

  • 1/2 ČL kmínu

  • 2 PL olivového oleje (12 g)

  • pepř

  • sůl

  • 50 g hladké špaldové mouky

  • 140 g hrašky na obalování

  • slunečnicový olej na smažení


Postup


  1. Očistíme brokolici, květ rozdělíme na růžičky a stonek nakrájíme na malé kostky. Propláchneme vodou a uvaříme na páře do poloměkka.

  2. Mrkev očistíme, nakrájíme na menší díly a vaříme na páře do poloměkka jako brokolici. Uvařenou zeleninu necháme vychladnout.

  3. V mlýnku (na strouhanku nebo maso) rozemeleme brokolici a mrkev. Vznikne nám zeleninová hmota, do které přidáme mouku z ovesných vloček, mletý len, hořčici, kmín, olivový olej, pepř, sůl a najemno nakrájenou cibuli. Vše důkladně promícháme. Vzniklou kompaktní hmotu dáme na hodinu do lednice, aby se nám všechny suroviny krásně propojily.

  4. Hrašku na obalování rozředíme vodou viz návod a metličkou vyšleháme do hladké hmoty hořčicové konzistence.

  5. Ve vlhkých dlaních uválíme jednotlivé krokety o průměru 3 cm, které obalíme ve špaldové mouce.

  6. Do kastrůlku dáme dostatek slunečnicového oleje na smažení, aby krokety byly z poloviny při smažení ponořené a tím si zachovaly kulatý tvar. Olej dostatečně rozpálíme.

  7. Jednotlivé krokety namáčíme v hrašce (připravené směsi na obalování) a smažíme na rozpáleném oleji.



Comments


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page