BROKOLICOVÉ KROKETY
- Simply Vegan
- 30. 1.
- Minut čtení: 2
„Lákavý vzhled dozlatova osmažených brokolicových kroket. Křupavý obal, který je lehce kořeněný a příjemně voní. Uvnitř měkká a šťavnaté konzistence, kterou nám vytvoří směs brokolice, mrkve a ovesných vloček. Zdravější varianta smaženého jídla, plná příjemných, přírodních chutí.“

Brokolice je jednou z nejvýživnějších zelenin, bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty. Její pravidelná konzumace má mnoho pozitivních účinků na naše zdraví. Díky vitamínu C pomáhá tělu bojovat proti infekcím a posiluje imunitu. Podporuje zdravé srdce, vysoký obsah vlákniny podporuje zdravé trávení. Krátkým vařením v páře nebo lehkým restováním zachováme maximum živin.
" Brokolicové krokety "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 21 kroket
480 g brokolice
180 g mrkve
130 g ovesných vloček (rozmixovaných na mouku)
1 ks žluté cibule
2 PL mletého lnu (10 g)
1 ČL dijonské hořčice
1/2 ČL kmínu
2 PL olivového oleje (12 g)
pepř
sůl
50 g hladké špaldové mouky
140 g hrašky na obalování
slunečnicový olej na smažení
Postup
Očistíme brokolici, květ rozdělíme na růžičky a stonek nakrájíme na malé kostky. Propláchneme vodou a uvaříme na páře do poloměkka.
Mrkev očistíme, nakrájíme na menší díly a vaříme na páře do poloměkka jako brokolici. Uvařenou zeleninu necháme vychladnout.
V mlýnku (na strouhanku nebo maso) rozemeleme brokolici a mrkev. Vznikne nám zeleninová hmota, do které přidáme mouku z ovesných vloček, mletý len, hořčici, kmín, olivový olej, pepř, sůl a najemno nakrájenou cibuli. Vše důkladně promícháme. Vzniklou kompaktní hmotu dáme na hodinu do lednice, aby se nám všechny suroviny krásně propojily.
Hrašku na obalování rozředíme vodou viz návod a metličkou vyšleháme do hladké hmoty hořčicové konzistence.
Ve vlhkých dlaních uválíme jednotlivé krokety o průměru 3 cm, které obalíme ve špaldové mouce.
Do kastrůlku dáme dostatek slunečnicového oleje na smažení, aby krokety byly z poloviny při smažení ponořené a tím si zachovaly kulatý tvar. Olej dostatečně rozpálíme.
Jednotlivé krokety namáčíme v hrašce (připravené směsi na obalování) a smažíme na rozpáleném oleji.

Comments