ŠPENÁTOVÉ KAPSIČKY
- Simply Vegan
- 6. 2.
- Minut čtení: 1
„Špenátová taštička je snack, který je plněný ochuceným špenátem s jemným rostlinným sýrem. Po každém kousnutí......křupnutí, křehkého těsta nás překvapí šťavnatá náplň. Slaný dezert, který je tou skvělou volbou pro každou příležitost.“

Špenát je oblíbenou listovou zeleninou s bohatým obsahem vitamínů a minerálů. Železo, které obsahuje, podporuje tvorbu červených krvinek a přenos kyslíku v těle. Vitamín K je klíčový pro zdravé kosti a srážlivost krve. Obsahuje antioxidanty, které chrání cévy a celou řadu dalších zdraví prospěšných látek.
" Špenátové kapsičky "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 25 kapsiček
400 g listového těsta (mraženého)
320 g listového špenátu (mraženého)
1 ks cibule
1 PL slunečnicového oleje
3 stroužky česneku
sůl
100 g vegan mozzarella (Violife)
2 PL hladké špaldové mouky
Postup
Listový špenát rozmrazíme (nejlépe volně) den předem necháme v lednici.
Listové těsto necháme rozmrazit při pokojové teplotě, aby se nám dobře válelo na placku.
Do pánve nalijeme slunečnicový olej, přidáme najemno nakrájenou cibulku, kterou restujeme do sklovata.
Přidáme nastrouhaný česnek, promícháme a špenát krátce povaříme. Uvařený špenát osolíme a necháme vychladnout.
Nastrouháme mozzarellu a promícháme s vychlazeným špenátem.
Na moukou vysypaném válu, vyválíme listové těsto na placku vysokou 0,5 cm.
Troubu předehřejeme na 210°C.
Skleničkou o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka.
Do středu listových koleček dáme pomocí lžičky špenátovou směs. Těsto přeložíme napůl a vidličkou důkladně pomačkáme okraje těsta, aby nám náplň nevytekla.
Kapsičky dáme na plech s pečícím papírem a pečeme 30 minut/210°C.
Upečené kapsičky po upečení můžeme potřít rozpuštěným vegan máslem.

Comments