ORIENTÁLNÍ CIZRNOVÝ KRÉM
- Simply Vegan
- 13. 3.
- Minut čtení: 1
„Cizrnový krém, který je obohacený výraznou exotickou chutí díky přidanému římskému kmínu, kari koření, zázvoru a česneku. Jemnou texturu krémové polévce dodává přidaná smetana. A nakonec mrkvové nudličky doplní sladkou, jemně ovocnou chuť, která dobře ladí s kořením.“

Kari koření je směs různých koření, která obvykle obsahuje kurkumu, římský kmín, koriandr, zázvor, chilli, skořici a další ingredience. Všechny však mají pozitivní účinky na naše zdraví. Podporují trávení, činnost srdce, protizánětlivé účinky a celou řadu dalších benefitů.
" Orientální cizrnový krém "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 4
200 g cizrny
3 ks bobkového listu
800 ml vody
2 PL olivového oleje
1 ks cibule
1/2 ČL římského kmínu
2 cm čerstvého zázvoru
3 stroužky česneku
130 g mrkve (jedna větší mrkev)
1 kostka zeleninového bujónu
1 ČL kari koření
300 ml vody
150 ml rostlinné smetany na vaření
1 ČL citrónové šťávy
libeček
sůl
Postup
Cizrnu namočíme přes noc ve vodě. Druhý den cizrnu propláchneme, dáme do hrnce. Přilijeme 800 ml vody, přidáme bobkový list a vaříme doměkka.
Do vyššího hrnce nalijeme olivový olej, nakrájenou cibuli, přidáme římský kmín, nakrájený česnek, zázvor a restujeme cibuli do sklovata.
Přilijeme 300 ml vody, přidáme zeleninový bujón, polovinu nakrájené mrkve, kari koření, uvařenou cizrnu i s vodou, ve které se cizrna vařila. Krátce povaříme.
Přidáme libeček, smetanu a krátce povaříme.
Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme na krém. Přidáme citrónovou šťávu, sůl dle chuti
Druhou polovinu mrkve nastrouháme na nudličky krátce spaříme v horké vodě, přecedíme a servírujeme na cizrnovém krému.

Comments