top of page

ORIENTÁLNÍ CIZRNOVÝ KRÉM

  • Simply Vegan
  • 13. 3.
  • Minut čtení: 1

„Cizrnový krém, který je obohacený výraznou exotickou chutí díky přidanému římskému kmínu, kari koření, zázvoru a česneku. Jemnou texturu krémové polévce dodává přidaná smetana. A nakonec mrkvové nudličky doplní sladkou, jemně ovocnou chuť, která dobře ladí s kořením.“

Kari koření je směs různých koření, která obvykle obsahuje kurkumu, římský kmín, koriandr, zázvor, chilli, skořici a další ingredience. Všechny však mají pozitivní účinky na naše zdraví. Podporují trávení, činnost srdce, protizánětlivé účinky a celou řadu dalších benefitů.

" Orientální cizrnový krém "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4


  • 200 g cizrny

  • 3 ks bobkového listu

  • 800 ml vody

  • 2 PL olivového oleje

  • 1 ks cibule

  • 1/2 ČL římského kmínu

  • 2 cm čerstvého zázvoru

  • 3 stroužky česneku

  • 130 g mrkve (jedna větší mrkev)

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • 1 ČL kari koření

  • 300 ml vody

  • 150 ml rostlinné smetany na vaření

  • 1 ČL citrónové šťávy

  • libeček

  • sůl


Postup


  1. Cizrnu namočíme přes noc ve vodě. Druhý den cizrnu propláchneme, dáme do hrnce. Přilijeme 800 ml vody, přidáme bobkový list a vaříme doměkka.

  2. Do vyššího hrnce nalijeme olivový olej, nakrájenou cibuli, přidáme římský kmín, nakrájený česnek, zázvor a restujeme cibuli do sklovata.

  3. Přilijeme 300 ml vody, přidáme zeleninový bujón, polovinu nakrájené mrkve, kari koření, uvařenou cizrnu i s vodou, ve které se cizrna vařila. Krátce povaříme.

  4. Přidáme libeček, smetanu a krátce povaříme.

  5. Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme na krém. Přidáme citrónovou šťávu, sůl dle chuti

  6. Druhou polovinu mrkve nastrouháme na nudličky krátce spaříme v horké vodě, přecedíme a servírujeme na cizrnovém krému.



Comments


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page