KEŠU NUGETKY
- Simply Vegan
- 17. 4.
- Minut čtení: 2
„Pokaždé mě něco překvapí. Tentokrát to jsou kešu nugetky. Při prvním kousnutí mě překvapila jemná, ale křupavá krusta, která rychle přejde do hedvábně krémového vnitřku. Základ z kešu dodává bohatou, máslovou chuť, která se krásně doplňuje s lehce sýrovým nádechem lahůdkového droždí.“

Tapiokový škrob je přirozeně bez lepku, dodává potravinám pružnost a táhlost. Je lehce stravitelný, proto se často dává i do dětských výživ, nebo jídel pro lidi s trávícími potížemi. Tapioka je téměř čistý sacharid (škrob), takže poskytne rychlou energii bez tuků či bílkovin. Nízký obsah sodíku a cholesterolu nezatěžuje organismus.
" Kešu nugetky "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 16
200 g kešu ořechů natural
100 ml vody
15 ml slunečnicového oleje (2 PL)
20 g lahůdkového droždí (2 PL)
12 g tapiokového škrobu (2 ČL) dodá pružnost
6 g kukuřičného škrobu (1 ČL) dodá pevnost
1/2 ČL citrónové šťávy
1/2 ČL soli
1/4 ČL kurkumy
182 ČL práškového česneku
Na obalení
2 PL hladké špaldové mouky
80 g hrašky na obalování
160 ml vody
kukuřičnou strouhanku
slunečnicový olej na smažení
Postup
Nejprve necháme namočené kešu ořechy ve vodě (3-4 hodiny), aby nám změkly a krásně nabobtnaly.
Nabobtnalé kešu propláchneme a dáme do mixéru, přidáme vodu, olej, lahůdkové droždí, tapiokový škrob, kukuřičný škrob, citrónovou šťávu, sůl, kurkumu, česnek a mixujeme při vysokých otáčkách na hladký krém.
Krém přelijeme do kastrůlku a na mírném plamenu vaříme cca 5 minut. Když nám směs zhoustne přendáme ji do dvou hranatých krabiček (kešu směs, by měla být cca 1,5-2 cm vysoká).
Krabičky přikryjeme víčkem a necháme do druhého dne ztuhnout v lednici.
Druhý den kešu plátek rozkrájíme na trojúhelníčky.
Připravíme si suroviny na obalení. Hrašku s vodou vymícháme metličkou na hladkou směs (konzistence řidší hořčice).
Jednotlivé nugetky obalujeme nejprve v mouce, hrašce a v kukuřičné strouhance.
V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje, ve kterém nugetky smažíme po obou stranách.

Comments