top of page

KEŠU NUGETKY

  • Simply Vegan
  • 17. 4.
  • Minut čtení: 2

„Pokaždé mě něco překvapí. Tentokrát to jsou kešu nugetky. Při prvním kousnutí mě překvapila jemná, ale křupavá krusta, která rychle přejde do hedvábně krémového vnitřku. Základ z kešu dodává bohatou, máslovou chuť, která se krásně doplňuje s lehce sýrovým nádechem lahůdkového droždí.“

Tapiokový škrob je přirozeně bez lepku, dodává potravinám pružnost a táhlost. Je lehce stravitelný, proto se často dává i do dětských výživ, nebo jídel pro lidi s trávícími potížemi. Tapioka je téměř čistý sacharid (škrob), takže poskytne rychlou energii bez tuků či bílkovin. Nízký obsah sodíku a cholesterolu nezatěžuje organismus.

" Kešu nugetky "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 16


  • 200 g kešu ořechů natural

  • 100 ml vody

  • 15 ml slunečnicového oleje (2 PL)

  • 20 g lahůdkového droždí (2 PL)

  • 12 g tapiokového škrobu (2 ČL) dodá pružnost

  • 6 g kukuřičného škrobu (1 ČL) dodá pevnost

  • 1/2 ČL citrónové šťávy

  • 1/2 ČL soli

  • 1/4 ČL kurkumy

  • 182 ČL práškového česneku

    Na obalení

  • 2 PL hladké špaldové mouky

  • 80 g hrašky na obalování

  • 160 ml vody

  • kukuřičnou strouhanku

  • slunečnicový olej na smažení


Postup


  1. Nejprve necháme namočené kešu ořechy ve vodě (3-4 hodiny), aby nám změkly a krásně nabobtnaly.

  2. Nabobtnalé kešu propláchneme a dáme do mixéru, přidáme vodu, olej, lahůdkové droždí, tapiokový škrob, kukuřičný škrob, citrónovou šťávu, sůl, kurkumu, česnek a mixujeme při vysokých otáčkách na hladký krém.

  3. Krém přelijeme do kastrůlku a na mírném plamenu vaříme cca 5 minut. Když nám směs zhoustne přendáme ji do dvou hranatých krabiček (kešu směs, by měla být cca 1,5-2 cm vysoká).

  4. Krabičky přikryjeme víčkem a necháme do druhého dne ztuhnout v lednici.

  5. Druhý den kešu plátek rozkrájíme na trojúhelníčky.

  6. Připravíme si suroviny na obalení. Hrašku s vodou vymícháme metličkou na hladkou směs (konzistence řidší hořčice).

  7. Jednotlivé nugetky obalujeme nejprve v mouce, hrašce a v kukuřičné strouhance.

  8. V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje, ve kterém nugetky smažíme po obou stranách.


Comments


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page