OVOCNÁ JÁHLOVÁ KAŠE
- Simply Vegan
- 24. 4.
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 25. 4.
„Jemná jáhlová kaše s lehce oříškovým podtónem, která je obohacena karamelovou sladkostí datlí. Přidaná skořice vše provoní a zaobalí do teplého, voňavého objetí, které připomíná chuť štrůdlu. Ovoce dodá svěžest a probuzení do nového dne.“

Jáhly jako malý zázrak mezi obilovinami. Jsou přirozeně bezlepkové, obsahují vlákninu, která podporuje trávení. Jáhly jsou zásobárnou minerálů (železo, hořčík, fosfor a zinek (důležité pro kosti, nervy a imunitu). Mají komplexní sacharidy, takže dodávají energii postupně a nezpůsobují prudké výkyvy cukru v krvi.
" Ovocná jáhlová kaše "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 2
100 g jáhel
400 ml ovesného mléka
50 ml vody
6 ks vypeckovaných datlí
1/2 ČL skořice
1 ks banánu
4 ks jahod
10 ks borůvek
10 ks malin
10 kostiček manga
ořechy a strouhaný kokos dle chuti
Postup
Jáhly zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut působit, aby se odstranila přirozená hořkost ze slupky.
Do kastrůlku dáme ovesné mléko a propláchnuté jáhly. Když se začnou jáhly vařit, ztlumíme plamen a za občasného míchání pod pokličkou vaříme 15 minut. Jáhly by měly být krásně nabobtnané a měkké.
Do mixéru dáme banán, datle, skořici, uvařené jáhly a vodu. Vše rozmixujeme na hladkou kaši.
Servírujeme s ovocem a ořechy.

Comments