top of page

OVOCNÁ JÁHLOVÁ KAŠE

  • Simply Vegan
  • 24. 4.
  • Minut čtení: 1

Aktualizováno: 25. 4.

„Jemná jáhlová kaše s lehce oříškovým podtónem, která je obohacena karamelovou sladkostí datlí. Přidaná skořice vše provoní a zaobalí do teplého, voňavého objetí, které připomíná chuť štrůdlu. Ovoce dodá svěžest a probuzení do nového dne.“

Jáhly jako malý zázrak mezi obilovinami. Jsou přirozeně bezlepkové, obsahují vlákninu, která podporuje trávení. Jáhly jsou zásobárnou minerálů (železo, hořčík, fosfor a zinek (důležité pro kosti, nervy a imunitu). Mají komplexní sacharidy, takže dodávají energii postupně a nezpůsobují prudké výkyvy cukru v krvi.

" Ovocná jáhlová kaše "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 2


  • 100 g jáhel

  • 400 ml ovesného mléka

  • 50 ml vody

  • 6 ks vypeckovaných datlí

  • 1/2 ČL skořice

  • 1 ks banánu

  • 4 ks jahod

  • 10 ks borůvek

  • 10 ks malin

  • 10 kostiček manga

  • ořechy a strouhaný kokos dle chuti


Postup


  1. Jáhly zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut působit, aby se odstranila přirozená hořkost ze slupky.

  2. Do kastrůlku dáme ovesné mléko a propláchnuté jáhly. Když se začnou jáhly vařit, ztlumíme plamen a za občasného míchání pod pokličkou vaříme 15 minut. Jáhly by měly být krásně nabobtnané a měkké.

  3. Do mixéru dáme banán, datle, skořici, uvařené jáhly a vodu. Vše rozmixujeme na hladkou kaši.

  4. Servírujeme s ovocem a ořechy.



Comments


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page