LETNÍ SALÁT S MELOUNEM
- Simply Vegan
- 12. 6.
- Minut čtení: 1
„Salát, ve kterém se s každým soustem střídají tóny sladké, slané, svěží a lehce kouřové. Chutě, které jsou vyvážené, ale zároveň živé. Meloun dodává salátu sladkost, šťavnatost a příjemné ochlazení, které kontrastuje s ostatními surovinami. Kouřová chuť uzeného tofu dává salátu to pevné tělo.“

Meloun je nejen osvěžující letní pochoutka, ale i skutečně zdravé ovoce s celou řadou benefitů pro naše zdraví. Skvěle hydratuje, pomáhá doplnit tekutiny i elektrolyty, aniž by zatěžoval trávení. Má nízký obsah kalorií, vhodný při redukci hmotnosti. Meloun je bohatý na vitamíny a antioxidanty.
" Letní salát s melounem "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 2
300 g na kostky nakrájeného vodního melounu
200 g uzeného tofu
3 PL olivového oleje
1 PL kukuřičného škrobu
1 PL sójové omáčky
110 g salátové okurky
6 g čerstvé máty (hrst)
50 g polníčku
2 PL limetková šťáva (dle chuti)
1 PL javorového sirupu
sůl
pepř
Postup
Uzené tofu propláchneme pod vodou, osušíme v papírové utěrce a nakrájíme na menší kostky.
Do mísy dáme kukuřičný škrob, a tofu kostky v něm obalíme ze všech stran.
V pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje. Přidáme obalené tofu a zprudka restujeme za občasného míchání. Když máme povrch tofu křupavý, vypneme plamen a tenkým pramínkem zalijeme sójovou omáčkou. Nadhazováním a krouživým pohybem pánve, docílíme stejnoměrného obalení omáčky. Tofu necháme vystydnout.
V míse smícháme nasekanou mátu, polníček, na kolečka nakrájenou okurku, limetku, olivový olej, javorový sirup, meloun, vychlazené tofu, a promícháme. Dle vlastní chutě přidáme pepř a sůl.

Comments