top of page

LETNÍ SALÁT S MELOUNEM

  • Simply Vegan
  • 12. 6.
  • Minut čtení: 1

„Salát, ve kterém se s každým soustem střídají tóny sladké, slané, svěží a lehce kouřové. Chutě, které jsou vyvážené, ale zároveň živé. Meloun dodává salátu sladkost, šťavnatost a příjemné ochlazení, které kontrastuje s ostatními surovinami. Kouřová chuť uzeného tofu dává salátu to pevné tělo.“

Meloun je nejen osvěžující letní pochoutka, ale i skutečně zdravé ovoce s celou řadou benefitů pro naše zdraví. Skvěle hydratuje, pomáhá doplnit tekutiny i elektrolyty, aniž by zatěžoval trávení. Má nízký obsah kalorií, vhodný při redukci hmotnosti. Meloun je bohatý na vitamíny a antioxidanty.

" Letní salát s melounem "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 2


  • 300 g na kostky nakrájeného vodního melounu

  • 200 g uzeného tofu

  • 3 PL olivového oleje

  • 1 PL kukuřičného škrobu

  • 1 PL sójové omáčky

  • 110 g salátové okurky

  • 6 g čerstvé máty (hrst)

  • 50 g polníčku

  • 2 PL limetková šťáva (dle chuti)

  • 1 PL javorového sirupu

  • sůl

  • pepř


Postup


  1. Uzené tofu propláchneme pod vodou, osušíme v papírové utěrce a nakrájíme na menší kostky.

  2. Do mísy dáme kukuřičný škrob, a tofu kostky v něm obalíme ze všech stran.

  3. V pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje. Přidáme obalené tofu a zprudka restujeme za občasného míchání. Když máme povrch tofu křupavý, vypneme plamen a tenkým pramínkem zalijeme sójovou omáčkou. Nadhazováním a krouživým pohybem pánve, docílíme stejnoměrného obalení omáčky. Tofu necháme vystydnout.

  4. V míse smícháme nasekanou mátu, polníček, na kolečka nakrájenou okurku, limetku, olivový olej, javorový sirup, meloun, vychlazené tofu, a promícháme. Dle vlastní chutě přidáme pepř a sůl.



Comments


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page