POLÉVKA ČOČKOVO MRKVOVÁ

Krémová polévka jejíž hlavní ingrediencí je čočka a mrkev dodá našemu tělu řadu důležitých složek. Snadná příprava a skvělá chuť, kterou ocení děti i dospělí.

MRKEV obsahuje pektiny a další látky, které mají tu vlastnost, že na sebe dokážou vázat toxiny a až 80 % těžkých kovů, které z organizmu vylučují. Pektiny dále podporují látkovou výměnu v těle. Vysoký obsah minerálních látek má velmi dobrý účinek na trávení. Zařaďte do svého jídelníčku mrkev nejen vařenou, ale i syrovou.


"ČOČKOVO MRKVOVÝ KRÉM"



Seznam ingrediencí


  • 200 g červené čočky

  • 4 ks větší mrkve

  • 1 ks cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1 ks zeleninového bujónu

  • 1 PL slunečnicového oleje

  • 1 ČL kari koření

  • 1 l vody

  • sůl

  • pepř

  • 1 dcl kokosového mléka

  • 1 ČL zeleninové vegety

  • 1 ČL sušeného libečku

  • 100 g namíchaných semínek slunečnice a dýně (semínka upražíme na 1 ČL olivového oleje a 1 ČL sójové omáčky)




Postup


  1. Nejprve oloupeme cibuli, česnek, mrkev a propláchneme čočku.

  2. Do hrnce nalijeme slunečnicový olej a přidáme nakrájenou cibuli na kostičky. Cibuli orestujeme do sklovata. Přidáme nakrájenou mrkev na kostky a propláchnutou čočku. Podlijeme vodou a přidáme zeleninový bujón.

  3. Česnek rozdrtíme nebo najemno nastrouháme. Spolu s kari kořením ho přidáme do hrnce.

  4. Vaříme přibližně 10 minut, zelenina i čočka musí být měkká.

  5. Přidáme zeleninovou vegetu a povaříme 1 minutu.

  6. Vypneme plamen.

  7. Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme na jemný krém.

  8. Přidáme kokosové mléko (já, přidávám mléko přímo do polévky pro zjemněn. Polévku můžete kokosovým mlékem pouze dozdobit na talíří).

Pražení semínek:

a) do pánve si dáme olivový olej, přidáme slunečnicová a dýňová semínka, přidáme

sójovou omáčku a z prudka pražíme 2-3 minuty

9. Polévku podáváme s praženými semínky a klíčky.


Vyzkoušjte tento zdraví čočkovo mrkvový krém a podělte se o své kulinářské poznatky.

7 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše