Vanilka je jediná orchidej ze které máme potěšení nejen z květů, ale také jejich plodů-tobopek.Vanilka má antimykotické vlastnosti, pomáhá tedy k léčení plísní a houbových onemocnění. Často se používá k léčbě kožních problémů. Působí příznivě také při zánětlivých onemocněních.
Seznam ingrediencí
280 g hladké špaldové mouky
100 g moučkový třtinový cukr
200 g másla-margarín
120 g mletých vlašských ořechů
10 g vanilkový cukr BIO
Třtinový moučkový cukr na obalení
Postup
1. Mouku, cukr, vlašské ořechy, vanilkový cukr smícháme v míse. Přidáme máslo a vypracujeme v kompaktní hladké těsto
2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme uležet v lednici do druhého dne
3. Na moukou posypaném válu těsto prohněteme, aby změklo. Tvoříme rohlíčky, které pečeme 8-10 minut v předehřáté troubě na 160 0 C. Ještě teplé je obalujeme v moučkovém cukru.
Comments