VANILKOVÉ ROHLÍČKY

Aktualizováno: 13. 1.


Vanilka je jediná orchidej ze které máme potěšení nejen z květů, ale také jejich plodů-tobopek.Vanilka má antimykotické vlastnosti, pomáhá tedy k léčení plísní a houbových onemocnění. Často se používá k léčbě kožních problémů. Působí příznivě také při zánětlivých onemocněních.


Seznam ingrediencí


  • 280 g hladké špaldové mouky

  • 100 g moučkový třtinový cukr

  • 200 g másla-margarín

  • 120 g mletých vlašských ořechů

  • 10 g vanilkový cukr BIO

  • Třtinový moučkový cukr na obalení

Postup


1. Mouku, cukr, vlašské ořechy, vanilkový cukr smícháme v míse. Přidáme máslo a vypracujeme v kompaktní hladké těsto

2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme uležet v lednici do druhého dne

3. Na moukou posypaném válu těsto prohněteme, aby změklo. Tvoříme rohlíčky, které pečeme 8-10 minut v předehřáté troubě na 160 0 C. Ještě teplé je obalujeme v moučkovém cukru.



6 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše