top of page

VELIKONOČNÍ POLÉVKA S KEŠU A KURKUMOU

Aktualizováno: 5. 4. 2023

" Nechme se inspirovat touto velikonoční polévkou. S dokonalou chutí díky použitým surovinám a jemně krémovou konzistencí. Její sytě žlutá barva nás unese k hřejivému slunci s příchodem jara. "

Kurkuma je koření s vysokým obsahem žlutého barviva označeného jako kurkumín.

Působí jako účinný antioxidant s protizánětlivými účinky. To znamená, že pomáhá chránit buňky lidského těla před oxidačním stresem a snižuje aktivitu kyslíkových radikálů.

" Velikonoční žlutá polévka plná vitamínů a minerálních látek. "


Seznam ingrediencí

Počet porcí : 3 porce


  • 200 g tofu natural (jedna kostka)

  • 150 g širokých rýžových nudlí

  • 1 ks čínského zelí PAK CHOI

  • 70 g drcených kešu ořechů

  • 1 ks cibule

  • 1 PL olivového oleje

  • 3 stroužky česneku

  • 1/2 ČL mletého chilli

  • 1 ČL kurkumy

  • 1/2 ČL mleté skořice

  • 400 ml vody

  • 400 ml kokosového mléka

  • 2 ČL limetkové šťávy

  • 2 ČL javorového sirupu

  • 1 ČL celého kmínu

  • 1 ČL hořčičného semínka

Postup


  1. Troubu si předehřejeme na 200°C.

  2. Kostku tofu opláchneme. Papírovou utěrkou tofu promačkáme, aby jsme odstranili přebytečnou vodu. Rozkrájíme na malé kostky a pečeme v troubě na pečícím papíru 20 minut. Tofu pečeme do zlatova a křupava.

  3. Do hrnce dáme olivový olej a na tenké plátky nakrájenou cibuli. Přidáme kmín a hořčičné semínko. Když cibule zesklovatí a kmín uvolní svou vůni, podlijeme vodou.

  4. Přidáme kurkumu, skořici, chilli, drcený česnek. Povaříme 5 minut a přidáme kokosové mléko.

  5. Čínské zelí Pak choi opláchneme, odřízneme košťál a rozpůlíme. Přidáme do polévky a krátce povaříme, aby nám zelí povadlo, ale zůstalo křupavé. Přidáme drcené kešu ořechy a vypneme plmen.

  6. Přidáme limetkovou šťávu, javorový sirup a sůl. Dochutíme dle chuti.

  7. Široké rýžové nudle uvaříme ve vodě dle návodu.

  8. Takto připravenou krémově žlutou polévku podáváme s rýžovými nudlemi.



25 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page