top of page

Změna životního stylu

Co je z mého pohledu (zdravý) životní styl?

Životní styl je komplexní pohled na život, zahrnuje nejen zdravou životosprávu, správný pitný režim, psychiku, spánek ….

Zkrátka celkový přístup k životu.



Naše zdraví je přesný ukazatelem našich návyků. Dobrých, či špatných rozhodnutí.

Životní styl zásadně ovlivňuje to, co prožíváme, jak se cítíme a kým jsme.Naučit se naslouchat svému tělu a svým pocitům, které nám říkají, že je něco špatně. Vnímat jakým způsobem energii přijímáme a kolik energie vydáváme (nemám na mysli počítání kalorií).


Nevěnujete některé oblasti svého života až příliš? Neuniká vám mezi prsty něco, co už nebudete moci nikdy vrátit zpět?Možná teď je ten správný čas zamyslet se nad svým přístupem k životu, který je pro nás to nejcennější.

Opravdu to vypadá jako jednoduché otázky, ale jejich odpovědi vám to prozradí. Většina z nás na ně nenajde odpověď lousknutím prstu.

Proč o tom vlastně píšu. Jsem člověk, který šel celá léta s davem (a ještě pracovní workoholik).

První impuls, který přišel, že to není v pořádku dávat jednostranně něčemu veškerou energii bylo, když jsem ze dne na den ukončila zaměstnání. Přišlo ticho, prázdno, pocit nepotřebnosti, zastavení a konečně probuzení, jak to žiju?

Co dělám se svým zdravím? Se svým životem?

S přibývajícím věkem člověku při tomto životním stylu rychle začne ubývat energie.

Najednou jsem si kladla otázky, jestli je to to bolestivé stárnutí. Nejprve jsem si vůbec nepřipustila, že já sama jsem zodpovědná, za to, jak se cítím.


První veliká změna, která u mě nastala byla strava. Rostlinná strava byla mou motivací toho nejdůležitějšího, co jsem na sobě vnímala, a to je zdraví. Přidala jsem časté procházky a začala cvičit jógu. Ztracená energie se začala rychle vracet. Tento balíček změn mi změnil myšlení, posílil zdraví a přidal příval nové energie se začít posouvat dál.

Změnou postoje k vlastnímu bytí jsem začala vnímat to nejdůležitější, žít to co je teď a tady.



37 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page