Sladké pokušení, kterým je vanilkový cheesecakes s ovocem. Tento nepečený raw dort povolí naši fantazii a potěší milovníky zdravých sladkostí.
Raw dobroty. V takto připravených dobrotách se jednotlivé suroviny tepelně neupravují a pokud ano, tak je to maximálně do 42 st. C. Proto jsou ve všech složkách zachovány všechny vitamíny, minerály, živiny a aktivní enzymi.
"Raw vanilkový dort s ovocem, naše sladké potěšení"
Seznam ingrediencí
Dortová forma o průměru 21 cm.
Na korpus
170 g mletých pohankových vloček
250 ml vody
120 g drcených mandlí
180 g datlové pasty
1 PL sirupu Agáve
2 ks banánů
Na krém
700 g banánů (4 ks)
200 g kešu ořechů
300 ml kokosového oleje
5 PL Agávového sirupu
1 ČL vanilkového aroma
špetka soli
1/2 ks citrónu
Na ozdobu
drcené arašídy
maliny sušené mrazem
100 g raw čokoláda
Postup
Poznámka: kešu ořechy necháme namočené ve vodě nejlépe přes noc.
Příprava korpusu
Mleté pohankové vločky dáme do misky a zalijeme 250 ml vody. Promícháme a necháme 15 minut absorbovat vodu.
Do mísy dáme drcené mandle, namočené pohankové vločky, agáve sirup a nastrouhanou datlovou pastu (pokud je tvrdší). Vypracujeme kompaktní těsto.
Do dortové formy o průměru 21 cm dáme na dno potravinářskou fólii.
Připravené těsto vymačkáme do formy. Vznikne nám korpus vysoký cca 1,5 cm.
Oloupeme si dva banány , které podéně rozkrájíme na slabší plátky (z jednoho banánu vzniknou 3 plátky). Banánové plátky vyskládáme vedle sebe na korpus. Takto připravený korpus dáme do lednice.
Příprava krému
Propláchneme kešu ořechy a dáme do mixéru. Přidáme banány, rozehřátý kokosový olej, agáve sirup, vanilkové aroma, špetku soli, citrónovou šťávu a rozmixujeme při vysokých otáčkách na hladký krém.
Krém vylijeme do formy na korpus s banány a dáme do lednice ztuhnout (nejlépe do druhého dne).
Na vodní lázni rozehřejeme raw čokoládu a polijeme dort dle vlastní fantazie.
Posypeme drcenými arašídami a ozdobíme ovocem.
Comments