" Veganská alternativa tuňáka je šťavnatá rostlinná náhražka nabitá živinami. Především obsahem hrachového proteinu a pšeničných bílkovin. Úžasná chuť tohoto fazolového salátu s tuňákem, který se stane naším vydatným obědem. "
Hrachový protein nám nabízí značnou dávku rostlinných bílkovin s vysokou biologickou hodnotou. Má pozitivní účinky na oběhový systém organismu. Hrách se stará o pružnost a strukturu našich cév, kvalitu kůže, pevnost kostí.
" Fazolový salát s vegan tuňákem "
Seznam ingrediencí
Počet porcí : 3 porce
100 g červených fazolí
1 ks menší cibule
1 kostka zeleninového bujónu
100 g veganské alternativy tuňáka
100 g kukuřice v plechu
100 g červené papriky
1/2 ČL sušené cibule
1/2 ČL sušeného česneku
1/2 ks citrónu ( vymačkaná šťáva)
2 PL olivového oleje
sůl
bazalka
Postup
Fazole necháme namočené přes noc. Druhý den propláchneme. Do kastrolu dáme jednu lžíci olivového oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli a smažíme do sklovata. Přidáme fazole, zeleninový bujón a dostatečné množství vody. Fazole vaříme doměkka. Z uvařených fazolí odlijeme přebytečnou vodu.
Do mísy dáme scezenou kukuřici (bez nálevu). Očistíme papriku a nakrájíme na tenké proužky. Přidáme vychlazené fazole, sušenou cibuli, sušený česnek, sůl, 1 lžíci olivového oleje, bazalku a citrónovou šťávu. Promícháme a nakonec přidáme veganského tuňáka.
Tento úžasný salát můžeme dozdobit čerstvým baby špenátem nebo polníčkem.
Tato alternativa veganského tuňáka je úžasnou pochoutkou, kterou si můžete naplnit sendvič, wrap či bagel aniž by nějaký tuňák opustil vlny oceánu.
Comments