„Mrkvová bábovka je skvělým dezertem pro každou příležitost. Křehká, nadýchaná s velkým množstvím sladké mrkve plné živin.“
Mrkev je zeleninou bohatou na antioxidanty, vlákninu a celou řadu vitamínů. Posiluje imunitní systém, tím zlepšuje kvalitu našeho zdraví. Mrkev je kořenovou zeleninou, kterou díky své chuti můžeme při vaření kombinovat ve sladkých a slaných variantách.
" Mrkvová bábovka "
Seznam ingrediencí
130 g datlové pasty
400 g mrkve
50 g třtinového cukru
18 g mleté skořice
100 g mletých mandlí
12 g kypřícího prášku do pečiva
30 g mletého lněného semínka
30 g mletého slunečnicového semínka
1 dcl vody
300 ml ovesného mléka
1 ks banánu
170 g hladké špaldové mouky
50 ml rozehřátého kokosového oleje
špetka soli
1 PL kokosového oleje na vymazání formy
1 PL strouhaného kokosu na vysypání formy
Postup
Do misky dáme mletý len a slunečnicová semínka. Zalijeme 1 dcl vody, promícháme a necháme 5 minut absorbovat vodu.
V míse smícháme všechny suché ingredience: špaldovou mouku, třtinový cukr, skořici, mleté mandle, prášek do pečiva a promícháme.
Do mixéru dáme datlovou pastu, banán, namočené lněné a slunečnicové semínko, vlažné ovesné mléko, rozehřátý kokosový olej, rozkrájenou mrkev a při vysokých otáčkách rozmixujeme na pyré.
Předehřejeme si troubu na 180°C.
Mrkvové pyré přelijeme do mísy k suchým ingrediencím a promícháme.
Formu na bábovku vytřeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem.
Připravenou směs nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme 50 minut při teplotě 180°C.
Comments