„Takto připravené kešu řezy, patří k mým oblíbeným raw dezertům. Ve fantazii a přípravě sladkostí se meze nekladou. První vrstvu jsem připravila z mandlí, ovesných vloček a datlové pasty. Chuť, druhé kešu vrstvy, jsem zvýraznila strouhaným kokosem a citrónovou šťávou. A poslední vrstva čokoládového krému, je tou sladkou tečkou tohoto dezertu. “
Kešu ořechy, mají hned několik důležitých benefitů, proč si je dopřát. Mají vysoký obsah vitamínu K, vápníku a draslíku, který chrání naše kosti před zlomeninami. Jsou skvělým zdrojem proteinu, jehož aminokyseliny jsou nepostradatelnou látkou při nabírání svalové hmoty.
" Raw kešu řezy "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 9 kešu řezů
Na korpus
100 g ovesných vloček
120 g datlové pasty
100 g drcených mandlí (natural)
50 ml kokosového oleje
pár kapek mandlového aroma
Na kešu krém
200 g kešu ořechů
150 ml kokosového oleje
100 h drceného kokosu
3 PL javorového sirupu
1 ks citrónu (vymačkané šťávy)
špetka soli
Na čokoládový krém
150 ml kokosového oleje
20 g kakaa
10 ml javorového sirupu
1 ks banánu
pár kapek mandlového aroma
Postup
Nejlépe přes noc necháme namočené kešu ořechy ve vodě, aby kešu krém byl jemný a hladký.
Na přípravu korpusu dáme do mísy ovesné vločky, datlovou pastu, drcené mandle, rozehřátý kokosový olej (na vodní lázni), mandlové aroma a vypracujeme kompaktní těsto.
Formu (použila jsem formu na chléb), vyložíme pečícím papírem. Těsto na korpus do formy vymačkáme a dáme do lednic.
Kešu krém připravíme ve vysokovýkonném mixéru.
Propláchnuté kešu ořechy dáme do mixéru, přidáme rozehřátý kokosový olej, drcený kokos, citrónovou šťávu, javorový sirup, sůl a mixujeme 3-5 minut při vysokých otáčkách. Hotový kešu krém vylijeme na korpus a vrátíme do lednice.
Na přípravu čokoládového krému si dáme na vodní lázeň rozehřát kokosový olej. Přidáme kakao, javorový sirup, mandlové aroma a metličkou vyšleháme na hladkou polevu. Když je poleva krásně hladká a teplota tak 30 °C vypneme plamen. Tyčovým mixérem rozmixujeme banán, který přidáme do polevy a metličkou vyšleháme, aby se vše spojilo. Polevu necháme vychladnout a následně vylijeme do formy na kešu krém. Necháme do druhého dne ztuhnout v lednici.
Druhý den rozkrájíme na požadovaný tvar.
Comments