top of page

JARNÍ ZELENINOVÁ POLÉVKA

  • Simply Vegan
  • 1. 5.
  • Minut čtení: 1

„Polévka, která chutná jako jaro v misce. Svěží, lehce nasládle a zároveň příjemně bylinkově. Polévka plná chuti. Hrášek s mrkví dodá jemnou sladkost, ředkvičky vyvažují svou ostrostí a citrónová šťáva doplní kyselost. Chřest a pórek přidají zemitou hloubku.“

Chřest je zeleninou neboli přirozeným diuretikem, které podporuje v těle detoxikaci a odvodnění. Vylučováním vody a toxinů z těla, pomáhá ledvinám i močovým cestám. Má antioxidační účinky, je bohatý na vitamíny C, E a beta karoten.

" Jarní zeleninová polévka "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4


  • 2 ks mrkve

  • 1 ks menšího pórku

  • 10 ks lusků mladého hrášku (pokud jsou lusky velké a tvrdé, použijeme pouze hrášek)

  • 3 ks brambor

  • 6 ks ředkviček

  • 4 stvoly zeleného chřestu (jednotlivé výhonky chřestu ohneme, tam kde se zlomí se oddělí tvrdá část, kterou nepoužijeme)

  • hrst čerstvé kudrnky

  • 1 plátek másla

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • sůl

  • pepř

  • 1/4 ČL muškátového květu

  • libeček

  • citrónová šťáva

  • 1 l vody


Postup


  1. V hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme na kostičky nakrájené brambory a na kolečka mrkev. Krátce restujeme, přilijeme vodu, přidáme zeleninový bujón a vaříme pod pokličkou do poloměkka.

  2. Omyjeme zeleninu, nakrájíme ředkvičky na kolečka, chřest na 3 cm válečky. Přidáme hrášek, muškátový květ, libeček a krátce povaříme 3-4 minuty, aby zelenina zůstala krásně křupavá.

  3. Vypneme plamen, osolíme, přidáme pepř a citrónovou šťávu dle chuti, případně přiostříme chilli.




Commentaires


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page