JARNÍ ZELENINOVÁ POLÉVKA
- Simply Vegan
- 1. 5.
- Minut čtení: 1
„Polévka, která chutná jako jaro v misce. Svěží, lehce nasládle a zároveň příjemně bylinkově. Polévka plná chuti. Hrášek s mrkví dodá jemnou sladkost, ředkvičky vyvažují svou ostrostí a citrónová šťáva doplní kyselost. Chřest a pórek přidají zemitou hloubku.“

Chřest je zeleninou neboli přirozeným diuretikem, které podporuje v těle detoxikaci a odvodnění. Vylučováním vody a toxinů z těla, pomáhá ledvinám i močovým cestám. Má antioxidační účinky, je bohatý na vitamíny C, E a beta karoten.
" Jarní zeleninová polévka "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 4
2 ks mrkve
1 ks menšího pórku
10 ks lusků mladého hrášku (pokud jsou lusky velké a tvrdé, použijeme pouze hrášek)
3 ks brambor
6 ks ředkviček
4 stvoly zeleného chřestu (jednotlivé výhonky chřestu ohneme, tam kde se zlomí se oddělí tvrdá část, kterou nepoužijeme)
hrst čerstvé kudrnky
1 plátek másla
1 kostka zeleninového bujónu
sůl
pepř
1/4 ČL muškátového květu
libeček
citrónová šťáva
1 l vody
Postup
V hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme na kostičky nakrájené brambory a na kolečka mrkev. Krátce restujeme, přilijeme vodu, přidáme zeleninový bujón a vaříme pod pokličkou do poloměkka.
Omyjeme zeleninu, nakrájíme ředkvičky na kolečka, chřest na 3 cm válečky. Přidáme hrášek, muškátový květ, libeček a krátce povaříme 3-4 minuty, aby zelenina zůstala krásně křupavá.
Vypneme plamen, osolíme, přidáme pepř a citrónovou šťávu dle chuti, případně přiostříme chilli.

Commentaires