Špenátový krém
- před 4 dny
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: před 3 dny
„Jaro je roční období, ve kterém se příroda probouzí ze zimního spánku. Špenátový krém je polévkou, která v nás probouzí novou energii. Hladká, krémová polévka s přírodním "zeleným" charakterem špenátu, doplněná o hloubku z koření a bylinek, zakončená svěží kyselostí smetany. Krém, který hřeje i osvěžuje zároveň.“

Špenát je listová zelenina bohatá na živiny. Má vysoký obsah vitamínů a minerálů. Obsahuje kyselinu listovou (vitamín B9), která je důležitá pro tvorbu červených krvinek a vývoj plodu v těhotenství. Obsažené antioxidanty chrání naše buňky před volnými radikály, zpomalují stárnutí a chrání oči.
" Špenátový krém "
Seznam ingrediencí
Počet porcí :4
1 ks žluté cibule
2 PL olivového oleje
1/2 ČL římského kmínu
1 l vody
1 kostka zeleninového bujónu
350 g mraženého listového špenátu
2 ks menších brambor
3 stroužky česneku
1/4 ČL muškátového oříšku
1/4 mletého tymiánu
200 g 100% kysané, rostlinné smetany (VIOLIFE)
sůl
Postup
Do vyššího hrnce nalijeme olivový olej, přidáme římský kmín a nakrájenou cibuli. Restujeme cibuli do sklovata.
Přilijeme vodu, přidáme zeleninový bujón a nakrájené brambory. Krátce povaříme, aby brambory byly poloměkké.
Přidáme rozmražený špenát, muškátový oříšek, tymián a vaříme 5 minut.
Přilijeme kysanou smetanu a krátce, na mírném plamenu povaříme.
Vypneme plamen a tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém.

Kommentare