top of page

Špenátový krém

  • před 4 dny
  • Minut čtení: 1

Aktualizováno: před 3 dny

„Jaro je roční období, ve kterém se příroda probouzí ze zimního spánku. Špenátový krém je polévkou, která v nás probouzí novou energii. Hladká, krémová polévka s přírodním "zeleným" charakterem špenátu, doplněná o hloubku z koření a bylinek, zakončená svěží kyselostí smetany. Krém, který hřeje i osvěžuje zároveň.“

Špenát je listová zelenina bohatá na živiny. Má vysoký obsah vitamínů a minerálů. Obsahuje kyselinu listovou (vitamín B9), která je důležitá pro tvorbu červených krvinek a vývoj plodu v těhotenství. Obsažené antioxidanty chrání naše buňky před volnými radikály, zpomalují stárnutí a chrání oči.

" Špenátový krém "

Seznam ingrediencí

Počet porcí :4


  • 1 ks žluté cibule

  • 2 PL olivového oleje

  • 1/2 ČL římského kmínu

  • 1 l vody

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • 350 g mraženého listového špenátu

  • 2 ks menších brambor

  • 3 stroužky česneku

  • 1/4 ČL muškátového oříšku

  • 1/4 mletého tymiánu

  • 200 g 100% kysané, rostlinné smetany (VIOLIFE)

  • sůl


Postup


  1. Do vyššího hrnce nalijeme olivový olej, přidáme římský kmín a nakrájenou cibuli. Restujeme cibuli do sklovata.

  2. Přilijeme vodu, přidáme zeleninový bujón a nakrájené brambory. Krátce povaříme, aby brambory byly poloměkké.

  3. Přidáme rozmražený špenát, muškátový oříšek, tymián a vaříme 5 minut.

  4. Přilijeme kysanou smetanu a krátce, na mírném plamenu povaříme.

  5. Vypneme plamen a tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém.



Kommentare


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page